01-08-2010

Zilver op het EK pony's voor Julie De Pelsmaecker!

Na de bronzen teammedaille op vrijdag voor het Belgisch Team opnieuw succes voor de Belgische delegatie in het Engelse Buschop Burton.
Het werd ook al netjes meegegeven net voor de Grote Prijs in Beervelde.
De zilveren medaille ging naar Julie De Pelsmaecker met haar pony Sambo Lino. Een opsteker voor de familie De Pelsmaecker, proficiat!
We kennen zelf papa Ben De Pelsmaecker als de man achter Ben Fresh, groothandel in groenten. De medaille zou zo ook wel eens kunnen gevierd worden op de groentenveiling, ik heb zo al een vermoeden..
Bijna was er een tweede Belgische medaille, voor een groot Belgisch talent met weliswaar een kleine gestalte. Jonas Vervoort kwam heel dichtbij, maar strandde met 4 strafpunten op een gedeelde 4e plaats. Toch ook proficiat voor de familie Vervoort!


Op stap geweest met de jongens naar Wuustwezel. Geen 5 op 5 voor Jeroen met Bolero in de klasse D midden.
Het was een bijzonder mooi tornooi in Wuustwezel, maar deze keer slechts 1 overwinning, ze waren het anders gewoon!

De overwinning kwam niet in de reeks D midden, waar Jeroen reeds 4x gewonnen was met Bolero. Bolero strompelde in de basisomloop, en uit deze situatie kon hij de volgende sprong niet goed afwerken. Hij deed nog meer dan zijn best, maar 4 strafpunten. Belangrijker is dat hij er niets aan heeft over gehouden, en zich niet bezeerd heeft.

Waar wel de overwinning kwam, dat was in de reeks D licht. Onze neef Jeroen De Winter stond al 2 uur aan de leiding met de goedgekeurde ponyhengst Romario (zie foto). Op dat moment moesten er nog 2 combinaties binnen komen. Jeroen mocht als voorlaatste proberen zijn eigen tijd te verbeteren met Amethist. Hij won met Amethist wel de stijlprijs, maar was een fractie trager dan Romario. Jeroen was 1e én 2e toen zijn jongere broer Jorgen binnen kwam. Zoals altijd had Jorgen de barrage goed bestudeerd. Jorgen doet het in zijn eigen stijl, en dat is op zijn minst gezegd boeiend te noemen. Met Eclipse heeft hij er ook een handige pony bij, en alle wendingen lukten! Hij verbeterde de tijd van Jeroen, en won zo de proef D licht.

De proef D midden werd gewonnen door Stef Bossaerts (LRV Broechem).

Foto's van de echte kampioenen op het EK hebben we niet. Nochtans is Paco kampioen in lief zijn voor de kinderen, daarom mag hij ook wel eens in de picture. Thibeau Spits in actie, altijd bijzonder geconcentreerd, en hoe!
http://vikingfm.bauerweb.co.uk/FEI-Pony/results.html