05-08-2010

Haverklap geeft de namen vrij, en Withney is er bij!

We hadden al wel interne informatie gekregen dat we ons aan bepaalde regels moesten houden, maar durfden het zelf nog niet openbaar te maken. Bondscoach Philippe Guerdat heeft zijn ruiters tijdens het weekend van Beervelde goed ingelicht wat hij van hen verwacht.
Haverklap is er steeds als de kippen bij, en het deed ons ook deugd het lijstje zwart op wit te zien staan.
Normaal gezien zullen de 4 teamgenoten en de 5e reserve voor Kentucky uit het lijstje van 8 ruiters komen.
Jos Lansink heeft Spender als reserve voor Valentina, en ook Judy-Ann Melchior is met 2 paarden op de lijst opgenomen. Verder komen nog voor: Niels Bruynseels (Carpalo), Dirk Demeersman (Bufero), Ludo Philippaerts (Nobel de Virton), Philippe Lejeune (Vigo d'Arsouilles), Pieter Devos (Utopia vd Donkhoeve) en dan onze Patrik Spits met Withney. We vermoeden dat we reserve staan voor het geval er iets fout loopt met de andere combinaties. In ieder geval wensen we alle ruiters en amazone alle geluk toe met de verdere voorbereidingen. We vinden het een hele eer om in dit lijstje voor te komen, maar we blijven er kalm bij.

Wij zijn vereerd met de selectie voor Calgary en staan klaar om te supporteren voor de ruiters in Kentucky. Maar Withney verdient automatisch alle aandacht en zorgen die ze verdient, want je weet inderdaad maar nooit.

Nu vrijdag kijken we alvast uit naar de prestaties van het Belgisch jumpingteam in Bratislava. Op weg naar de WEG, maar ook op weg naar de Super League in 2011, wie weet.
Na de landenwedstrijd in Bratislava, is er nog een belangrijke landenwedstrijd in Gijon in het kader van de promotional league op 3 september 2010. Als België er niet in slaagt de promotional league te winnen, is de enige kans op herexamen de landenwedstrijd van Barcelona te winnen op 19/9/10.