06-08-2010

Over Wrangler en Dollar...

Joe Clee en Patrik Spits, ze weten elkaar te motiveren. Vorig weekend had Joe een sterk concours gereden in Beervelde, met pech in de Grote Prijs met Caruso en enkele ereplaatsen met Diablesse in de nevenproeven.
Deze week mag Dollar terug in actie, samen met Joe. Dollar is met zijn 7 jaar nog jong, maar onze kampioen bij de 7-jarige paarden, heeft heel wat in petto.
Patrik start in Bonheiden Wrangler in de hogere proeven, Joe start Dollar. Er komt wel een kwalificatie naar de Grote Prijs toe, benieuwd of ze het ook daar in tegen elkaar kunnen opnemen. Joe had het rustiger aan willen doen met Dollar, maar Patrik gelooft in hen. Het is niet zeker dat er al meteen succes komt, maar ze zijn klaar om uit deze proeven iets te leren. Ambassador is na een lange rustperiode er ook terug bij, en startte vandaag rustig en foutloos in de 1.20m proef. Als we hem terug rustig kunnen opbouwen, kan hij ons deze winter goed van dienst zijn. Ambassador is een echte winner, de mentaliteit van Heartbreaker, net zoals zijn halfbroer Dollar.

Ondertussen hebben we het voorprogramma van Calgary gezien. Als Wrangler mee gaat naar Calgary, dan is het niet Wrangler versus Dollar, maar Wrangler en Withney achter de dollars aan. Hoe bereid je jezelf mentaal voor als je mag meedoen in een Grote Prijs waar maar liefst 1.000.000 dollar wordt verdeeld? Even slikken. In totaal bedraagt het prijzengeld 1.700.000 canadese dollar.
We zijn jaren tevreden geweest met de medailles van de LRV. En de laatste jaren waren we ook steeds tevreden met het geen we wonnen, of hetgeen we net niet hadden gewonnen. Dat was dikwijls wel voor redelijk wat geld, maar dit is wel hééééél veel geld. De concours in Calgary lijkt voor ons onwaarschijnlijk, we moeten er nog aan wennen, en er ons zo goed mogelijk voor voorbereiden.

Er gaan zeker dure balken vallen in Calgary. Maar nog belangrijker is dat er vandaag zo weinig mogelijk balken mogen vallen in Bratislava, bij de Belgische ruiters wel te verstaan. Meer nog dan individueel succes is een succes van een team veel belangrijker. Het zou meer kansen scheppen, waar heel wat ruiters, fokkers en eigenaars baat bij zouden hebben.
We duimen alvast voor Philippe Lejeune, Dirk Demeersman, Gregory Wathelet, Ludo Philippaerts en bondscoach Philippe Guerdat.
http://csio.sk/web/index.php?id=68