07-08-2010

België wint Nations Cup in Bratislava, Nederland overleeft in Super League!

Pff, goed nieuws vanuit Bratislava. Het Belgisch team heeft het schitterend gedaan! Ze hebben gewonnen in Bratislava, een wedstrijd die mee telde in de promotional league. Polen werd 2e, rechtstreekse concurrent om te promoveren Italië werd ex aequo 4e.
Of dit resultaat al volstaat om zeker door te gaan naar de Super League, dat zal nog moeten blijken. Er is nog de landenwedstrijd in Gijon, begin september die mee telt in de Promotional League.

In Dublin is het doek al wel gevallen over de Super League, na de laatste manche.
Daar is het Oranjekwartet de grote winnaar geworden. Ze noteerden slechts 4 strafpunten over beide omlopen. In het totaal klassement klommen ze op naar de 6e plaats, voldoende om te overleven op het hoogste niveau.
Polen, Zweden, Spanje en Zwitserland degraderen naar de Promotional League.
Hopelijk kan België dus wel promoveren, want volgend jaar zal het extra moeilijk worden om terug op te klimmen naar het hoogste niveau met deze tegenstand.

Voorlopig ziet de toekomst voor de Belgische jumpingwereld er weer heel goed uit. Vandaag werd absoluut een belangrijke stap gemaakt in de goede richting
met dank aan ons Belgisch team onder leiding van Philippe Guerdat: Ludo Philippaerts, Gregory Wathelet, Philippe Lejeune en Dirk Demeersman.