09-08-2010

Wendy weet van wanten; uitkijken naar Belgisch Kampioenschap in Nieuwpoort!

Het laatste weekend van augustus, voor de ponyruiters en scholieren staat dan het Belgisch Kampioenschap op de agenda.
De beker van België werd in het begin van de vakantie gereden, en daar deed Jeroen heel wat ervaring op.
Onze zus Wendy, mama van neefje Jeroen De Winter, had een plan. Als het daar goed was, gingen ze met Flor ook het Belgisch Kampioenschap van de pony's doen.
Maar even had Flor zijn vertrouwen kwijt op het brede water. Erik wou het BK een jaar uitstellen, maar Wendy wist wel van wanten. Ze zijn nog volop aan het oefenen, maar het vertrouwen op het water lijkt volledig hersteld.

Omdat Jeroen echt wel zijn best doet, hebben we hem hier een extraatje toevertrouwd. Het moest eerst wel intern bekeken en goed bevonden worden, maar iedereen was unaniem lovend na de eerste training.
Patrik geeft Cyber een weekend ter beschikking van Jeroen voor het BK van de scholieren. Dat wordt tegelijkertijd gereden met het BK van de pony's. Voor Cyber is het meteen een vakantie aan zee, en Jeroen ziet het ook helemaal zitten. Dat het meteen een succes zal zijn, dat weten we niet. Maar we hebben al genoten om ze samen aan het werk te zien. Heel mooi om te zien!
We hebben eerst nog enkele andere wedstrijden te doen.
Dit weekend combineert Patrik de nationale wedstrijd in de Warre voor de meer ervaren paarden, met het BK voor de jonge paarden.
Volgend weekend trekken we naar Jumping Vilvoorde.

Ook met de pony's mogen we terug op pad, op 15 augustus is er het LRV tornooi in Tielen. Jeroen zal op voorhand hier en daar nog wel eens gaan oefenen met Cyber. Patrik is heel fier dat hij hem even kan afstaan, maar kijkt er natuurlijk ook naar uit om hem achteraf wel terug te hebben. Voor het geval..

Onze aandacht gaat toch vooral uit deze week naar Gesves; resultaten via de link.
http://www.equitationgesves.be/