17-08-2010

Vreugde en verdriet op Zuuthoeve; afscheid van René Vets.

Excenel (v. Thunder van de Zuuthoeve) schreef zondag geschiedenis. Hij hoorde tot de elite bij de 4-jarigen, won het Belgisch kampioenschap bij de 5-jarigen. Twee dagen geleden stond Excenel opnieuw vooraan, en won hij de titel bij de 6-jarigen. Een unicum. Vorig jaar werd René Vets nog gehuldigd door het BWP Auction Antwerp als ontdekker van Excenel op de veulenveiling.

René miste normaal geen enkele wedstrijd. Hij was er dit jaar echter niet bij in Gesves. Zijn gezondheid liet het niet meer toe. We hebben het droeve nieuws ontvangen dat René vandaag is heengegaan.
Een groot man, een groot verlies. Met veel passie voor de paarden en de paardensport heeft hij de Zuuthoeve vorm gegeven. De Zuuthoeve is niet voor niets geweest, want kleindochter Tina heeft ook de microbe te pakken. We wensen de familie veel sterkte toe.

De foto is genomen tijdens de Wen 2010. Toen was René al strijd aan 't leveren tegen zijn ziekte; een moedige strijd die hij niet heeft kunnen winnen. We hebben René graag gekend, altijd goed gezind, we zullen hem missen.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op vrijdag 27 augustus, om 11u in het crematorium in Wilrijk.
http://www.zuuthoeve.be