11-09-2010

Rik Hemeryck wint 100.000 $ proef en wordt Smile of Belgium

Rik Hemeryck heeft vanavond voor de verrassing gezorgd. Samen met Quarco de Kerambars was hij in de barrage met 3 de snelle Beezie Madden nog te snel af. Het was niemand anders dan Rik die de tot nu toe hoogst gedoteerde proef op zijn naam wist te schrijven door een ijzersterke barrage te rijden.
Alle ruiters zijn in prima vorm en het is voor Patrik bijzonder jammer dat Withney onder de indruk blijft van de omgeving. Tot op vrijdagochtend zag het er naar uit dat Va-Vite in de plaats van Withney de landenprijs zou springen. Va-Vite heeft nog geen fout gemaakt over zijn 2 wedstrijden en doet het prima. Omdat Withney op vrijdag zich wel beter liet rijden en terug goede sprongen toonde, zal ze toch de Nations Cup voor haar nemen.
Maurice en Dylano toonden al hun vorm, en laat ons hopen dat Dylano dat extra wil doen, net op de verjaardag van Maurice op de dag van de landenprijs. Op vrijdag heeft Chablis al extra zijn best gedaan door de 4e ronde van de 6-barenproef te halen. Slechts 2 combinaties deden beter.
Calgary is een prachtige concours, top georganiseerd, en prima ambiance. De prestaties van de Belgen tot nu toe waren super. Morgen moeten ze doen waar ze voor gekomen zijn. Veilig stellen dat Belgie nog dikwijls mag komen. Ze zijn in ieder geval super gemotiveerd, maar dat zijn waarschijnlijk de andere landen ook.
Het wordt bang uitkijken naar de landenprijs, met wel geteld 8 Belgische supporters. Ze noemden Rik Hemeryck bij de prijsuitreiking vandaag alvast de Smile of Belgium. Laat ons hopen dat we morgenavond allemaal nog kunnen lachen...