03-10-2010

Jan Stoffelen en An Bingo nieuwe nationaal kampioen LRV.

Er zijn zo van die concoursen dat het echt niet draait. Het zat Patrik in Moorsele duidelijk niet mee. In ieder geval, de overstap van de outdoor naar de indoor wedstrijden is gezet, en we nemen binnen enkele weken de draad terug op. (resultaten van Moorsele via de link)

We gaan eerst de Belgische ruiters aanmoedigen in Kentucky. We zijn gemotiveerd!
Omdat Patrik vandaag de Grote Prijs in Moorsele niet heeft
gereden, zijn we wel naar de nationale wedstrijd LRV in Waasmunster kunnen gaan kijken. Een bijzonder mooie organisatie, op een prachtige locatie. Het lokte heel wat volk richting Waasmunster.
We hebben vooral de wedstrijden van klasse midden en zwaar kunnen volgen.
Bijna 2x hetzelfde scenario. In de klasse midden slaagde er practisch niemand in om een foutloze barrage af te leggen. Tot aan de laatste combinatie, toen kwam Femke D'Hoore binnen met de 6-jarige Elias de Mariposa (v. Querlybet Hero). Ze waren al goed voor de provinciale titel, en door de foutloze barrage van vandaag, nu ook de nationale titel.

Ook in de klasse zwaar liep het telkens weer mis in de barrage. De grootste pech was er voor Hanne Stes, die als eerste een fout parcours reed. Nochtans was ze echt goed bezig.. Niets aan te doen. Ook provinciaal kampioen Jan Stoffelen kreeg met An Bingo een fout, maar reed een snelle tijd.
Als laatste kwam Walter Van Massenhoven in de ring. Hij heeft ervaring zat, en het zag er naar uit dat hij het klusje wel foutloos zou klaren, maar het ging mis op de allerlaatste hindernis. En zo gaat de titel naar Antwerpen, naar Jan Stoffelen. Op de 2e plaats Dirk Vinckx (Meer), voor Walter van Massenhoven.
We hebben onze kameraad Gert Verschoren in de barrage geen geluk gebracht. We hopen dat we het nodige geluk kunnen brengen naar Kentucky. Daar zijn de belangen nog heel wat groter, dus laat ons met zijn allen achter het Belgische team staan!
http://www.zilverenspoor.com/Zomer_proeven.asp?taal=NL&startlijst=csi3staroktober2010&titel=CSI3stars+%2B+CSI1star