07-10-2010

Belgische springploeg haalt brons!!!!!!!

Het wordt hier vannacht een Belgisch feestje, en dat heeft iedereen hier wel verdiend.
Het was knarsetanden, zweten, en het kostte vooral fouten bij de andere om in de medailles te vallen. Niet te vergeten natuurlijk de super prestaties van Judy-Ann Melchior met slechts 2 tijdfouten en de knappe nulrondes van Philippe Lejeune en Vigo, en Jos Lansink met Valentina. Maar dan nog waren we afhankelijk van de fouten van de anderen. Als Jos de nulronde reed, waren we zeker van een 4e plaats en een ticket voor de Olympische Spelen in Londen. Maar we wilden meer.. Er zat zelfs een zilveren medaille in, maar dan moesten zowel Kevin Staut (Silvana) minstens 1 tijdfout hebben, en Bernardo Alves (Vancouver) 1 springfout hebben.
Omdat beide paarden in Belgie in de sport gelopen hebben, en ooit ge-exporteerd werden, werd er al gesproken om een export-verbod in de toekomst op te leggen, om dergelijke scenario's te vermijden. In ieder geval bleven Kevin Staut en Silvana netjes foutloos, en zou dit op zijn minst teambrons geweest zijn voor Frankrijk. Aan de Duitsers viel niets meer te doen, zij waren na hun derde ruiter en 3 nulrondes al zeker van goud. Maar dan kwam Bernardo Alves met Vancouver in de ring. Gisteren kregen ze drie nogal domme fouten, en we zagen datzelfde scenario vandaag ook wel zitten. Vancouver dacht daar anders over, en bleef foutloos tot op de voorlaatste hindernis. "Waar was dat feestje, hier was dat feestje.."

In ieder geval willen we iedereen van harte proficiat wensen en bedanken, want wat ze hier vandaag gedaan hebben, niet normaal. Terwijl nu iedereen in Belgie stilaan zal wakker worden, gaat dat feestje hier nog wel even door..

Hopelijk kunnen jullie in Belgie wat mee genieten en mee vieren. Het is gewoon een fantastische prestatie.
Met 3 Belgische ruiters die doorgaan naar de individuele finale, zit er misschien nog wel iets meer in.
Philippe Lejeune is opgeklommen naar de 2e plaats in het individueel klassement.
Ook Jos Lansink en Judy-Ann Melchior zijn bij de laatste 30 die op vrijdag een dubbele omloop te verwerken krijgen.
De laatste 4 komen op zaterdag terug voor een paardenwissel.. Maar laat dat een zorg voor morgen zijn, even puur genieten.. Deze bronzen WK medaille wordt ons niet meer afgenomen. Het was geweldig om er bij te mogen zijn. Een dikke proficiat en dankjewel!!!!