11-10-2010

Ugobak des Baleines, goedgekeurd bij Selle Français en naar Haras de Hus.

De goede paarden komen van België. Het is gebleken op het Wereldkampioenschap in Kentucky, maar ook op de meest recente hengstenkeuring in St-Lô.
We waren op voorhand zelf al even op prospectie geweest bij Ugobak des Baleines, en we hadden zijn kwaliteiten goed ingeschat.
Ugobak is een zoon van Diamant de Semilly uit een merrie die bij ons op stal heeft gestaan tot haar 5 jaar.
Atoucha vt Zorgvliet was een Heartbreaker x Darco, een volle zus van Cadé de Guldenboom (ex Cadé van t Zorgvliet).

Ugobak is nu als 2-jarige goedgekeurd voor de dekdienst in Frankrijk. Hij kreeg het voorbije weekend de 2e hoogste score. Waar wij misschien de kat even uit de boom hebben gekeken, heeft Haras de Hus dat niet gedaan.
Haras de Hus is de fokkerij achter Kevin Staut, de Europees kampioen.

In Kentucky werd ook duidelijk dat de landen waar het grote kapitaal zit, enorm aan het opkomen zijn.
Wij hebben de fokkerij, en zouden aan de bron moeten zitten, maar het is toch niet evident. De echte cracks staan niet zo dik. We blijven regelmatig ook wel nieuwe paarden aankopen. Dat is vorige zaterdag ook gebeurd op de veiling van het BWP Auction Antwerp. Kalimero van den Bisschop (Darco x Indorado) zal naar onze stal verhuizen. Er zijn ook goede prestaties gehaald door onze paarden het voorbije weekend, met 2 overwinningen. Belvedère en Ivan Dalton wonnen de 1.20m proef. De knapste prestatie kwam van ons neefje Jeroen De Winter. Hij won de Grote Prijs van de pony's met Flor vd Mispelaere. Nog opmerkelijk was dat hij met een 5-jarige pony in deze 1.10m proef naar een 4e plaats reed. Dat was, gezien de jonge leeftijd, ver boven de verwachtingen. Amethist werd dit jaar niet voor niets de nationaal kampioen bij de 5-jarige pony's.

We hebben zelf genoten van de week Kentucky, en daardoor de wedstrijden in Lier gemist.
Patrik heeft zijn batterijen opgeladen, de paarden hebben dat ook gedaan.
Dit weekend vertrekt Patrik richting St-Lô, voor de driesterrenconcours.