17-10-2010

Wereldbekerseizoen van start in Oslo.

Deze winter willen we benutten om hier en daar de puntjes op de i te krijgen.
De 8-jarige paarden zijn jong genoeg om al meteen het wereldbekercircuit in te gaan.
De wereldbekerwedstrijden gaan dit weekend van start in Oslo. Resultaten via de bijgaande link.

Ondertussen heeft Wrangler de overgang van outdoor naar indoor goed verteerd. Waar het in Moorsele nog niet wou lukken, werden er nu toch al 2 klassementen genoteerd; een mooie 3e plaats in de 1.35m proef op zaterdag en een 9e plaats op vrijdag na foutloze en snelle omlopen. Op zondag was er net pech op 1 hindernis, maar terug een snelle tijd en heel wat inzet van Wrangler.

Cyber van Vrijhern kreeg 1 fout in de eerste kwalificatie van de Grote Prijs. De kwalificatie was een feit door de puike prestatie van Cadjanine Z (v. Cannabis) op een 11e plaats op zaterdag in de 1.50m proef, een proef voor de FEI ranking. Knap werk, want Cadjanine hervatte maar pas in augustus de competitie na haar "bevallingsverlof". Helemaal klaar voor het grote werk is ze nog niet, en de GP in St-Lô staat normaal gezien altijd wel aan de maat. In de Grote Prijs mag Cyber terug aan de start, hij is normaal niet gauw onder de indruk. Laat het ons hopen..

Ondertussen hebben we het minder goede nieuws vernomen van een brand in de hallen in Luik, waar jaarlijks de jumping van Luik wordt georganiseerd. We kijken er altijd naar uit om mee te doen, en we hopen dat de organisatie niet in het gedrang komt.. Sowieso zijn het extra zorgen.. De viersterren-jumping van Luik staat geprogrammeerd van 2 tot 7 november.
Nieuwsbericht over brand op:
http://www.lalibre.be/actu/gazette-de-liege/article/617397/violent-incendie-aux-halles-des-foires-de-coronmeuse.html
http://events.horses.nl/2010/oslo/results/results.htm

Bron foto: Ronald, www.stalvaneyck.be