01-11-2010

Proficiat Jeroen en Bolero, winnaars van het tornooi van de toekomst!

Vrijdagavond thuiskomen van school; het begin van de herfstvakantie.
Ons neefje Jorgen De Winter is aan deze rust toe; eindelijk! Ander neefje Jeroen de Winter is ook aan deze vakantie toe, om er helemaal in te vliegen!
Op vrijdagavond rijdt hij nog zijn 4 pony's en paard Ziggy Ziggy.
Zaterdagochtend om 7 uur moeten ze immers al vertrekken richting Neeroeteren, voor de finale van de gouden laars.
Bolero staat aan de leiding van het klassement, over enkele wedstrijden van dit jaar.
Een echte verrassing was dat niet, want Bolero had constant en goed gepresteerd. Maar met dit klassement waren ze eigenlijk niet echt bezig geweest. Naar die wedstrijden gaan, was elke keer een goede ervaring, voor zowel de ruiter, als pony's en paard.
Enkele weken geleden leek Bolero wat moe en mocht hij enkele weken op rust. Daardoor was hij er ook niet bij op de laatste wedstrijd in Moorsele.
Toen ze zagen dat hij wel degelijk aan de leiding stond van dat klassement, werd Bolero terug in het werk gezet.
Met succes! Want in Neeroeteren deden Jeroen en Bolero het weeral perfect in de 1.20m proef, en plaatsten zich voor de barrage met 3. Ook Leonie Peeters en Beau Van Dousselaere waren van de partij, en dan wist Jeroen dat hij zijn best moest doen.
Een foutloze en snelle barrage, goed voor de winst in deze finaleproef. En meteen was ook Jeroen de winnaar over het hele seizoen in deze reeks; met een mooi woord "het tornooi van de toekomst".
Jeroen denkt al wel verder aan zijn toekomst, en blijft het met even veel plezier doen. Het mooiste aan het hele verhaal is dat hij ook de andere kleinkindjes Ceulemans bijzonder weet te motiveren.

Niet alleen Bolero deed het goed. Flor maakte in de 1.30m pony proef één pechfout op de laatste hindernis.. Ziggy Ziggy deed het dan weer wel foutloos bij de paarden, en heel misschien heeft hij zich zo kunnen kwalificeren voor de finale van de scholieren tijdens de internationale wedstrijd in Wieze.
We hopen het alleszins, want dan zien we Jeroen daar ook graag aan het werk, het weekend van 21 november.

Dit weekend was er de internationale wedstrijd in Welckenraedt. Na de wedstrijd in Calgary, krijgen we Va-Vite niet meer in vorm, en vrezen we dat hij ook aan rust toe is.
Er waren wel enkele klassementen voor Ambassador en Lady Mc Beth (6-jarige dochter van Limbus). Ook Alvaceno deed het 2x foutloos, maar nog net iets te traag.
De belgen speelden toch een mooie rol, met winst voor Fabienne Lange in de eerste 20.000 euro-rubriek, en Gregory Wathelet in de Grote Prijs.
http://www.equigroup-welkenraedt.be/Programmefr.htm