19-11-2010

Patrik en Wrangler vd Withoeve winnen 1.40m rubriek in Wieze!!

Het was een tijdje geleden, maar Wrangler schrijft opnieuw een internationale rubriek op zijn naam !
Echt makkelijk was het niet, want er waren maar liefst 20 ruiters in de barrage.
Al snel werd het duidelijk dat de Spanjaard Manuel Anon een grote kans maakte op de overwinning met een bijna perfecte barrage. De Ier Shane Carey dook toch nog 2 seconden onder die tijd..
Patrik en Wrangler mochten als voorlaatste aantreden in de barrage, en konden het nog een fractie sneller!

De week in Wieze is dan ook uitstekend begonnen, en het geeft een goed gevoel, Brabanconne in eigen land... Later op de avond opnieuw de Brabanconne in de 1.45m rubriek, deze keer voor Jérome Guéry. Het wordt verder uitkijken naar de proeven die tellen voor de FEI ranking. Daar zal Withney voor in actie komen.

In Stuttgart wordt dit weekend een wereldbekermanche gereden. Voor België zijn daar aan het werk: Philippe Lejeune, Gudrun Patteet en Judy-Ann Melchior. Resultaten via de link.

Een wedstrijd rijden, dat kan niet zonder eigenaars. De paardenwereld heeft recent één van zijn meest kleurrijke figuren verloren tussen de eigenaars. Wie herinnert zich niet Jan Van Raemdonck? De man achter de carrière en paarden van Filip Lacus. Toen Wrangler gisteren won, gingen onze gedachten uit naar Jan Van Raemdonck, die vorige week begraven werd.
Hij heeft de mooie leeftijd van 88 jaar gekregen. Hij was echter nog niet van plan af te bouwen, integendeel. 2 dagen voor zijn dood, had hij nog afspraken gemaakt om de week daarna paarden te gaan proberen om opnieuw te investeren en prestaties neer te zetten. Ook in Zangersheide polste hij nog "of we nog iets voor hem hadden staan, waarbij enkel het beste goed genoeg was."
Hij heeft niet enkel in de paardenwereld vrienden nagelaten. Ook in de filmwereld was hij een graag geziene figuur, die heel wat heeft verwezenlijkt. Hierna een overzicht van een Jan, zoals wij hem niet echt hebben gekend, maar het maakt hem nog meer bijzonder en gewaardeerd;


"Jan Van Raemdonck

88, België, overleden op 7 november 2010,

Belgisch filmproducent. Pionier van de commerciële Vlaamse cinema was feitelijk de eerste professionele filmproducent in zijn cultuurgebied. Hij specialiseerde zich in literatuurverfilmingen en boerendrama's. De Nederlands-Belgische coproductie Mira (Fons Rademakers, 1971) naar Stijn Streuvels (scenariobewerking Hugo Claus) haalde de competitie van Cannes en werd in beide landen een grote hit, die de roem vestigde van hoofdrolspelers Willeke van Ammelrooy en Jan Decleir. Was aanvankelijk producent van kunstdocumentaires, onder meer over Pablo Picasso (1949), die werden geregisseerd door kunstcriticus Paul Haesaerts. Van Raemdoncks Brusselse productiehuis Kunst en Kino maakte voorts onder meer La chambre rouge (Jean-Pierre Berckmans, 1972), De loteling (naar Hendrik Conscience; Roland Verhavert, 1973), Isabelle devant le désir (Berckmans, 1974), Pallieter (naar Felix Timmermans; Verhavert, 1975), Doctor Vlimmen (coproducent; Guido Pieters, 1978), Vrijdag (Claus, 1980), De vlaschaard (naar Streuvels; Jan Gruyaert, 1983), De Leeuw van Vlaanderen (naar Conscience; Claus, 1984), Wildschut (Bobby Eerhart, 1985), Het gezin Van Paemel (naar Cyriel Buysse; Paul Cammermans, 1986) en het drieluik The Secrets of Love (Harry Kümel, 1986). Daarna werkte Van Raemdonck vooral voor televisie, zoals de serie Het verdriet van België (naar Claus; Claude Goretta, 1995). De catalogus van Kunst en Kino is gekocht door Eyeworks. In 2002 kreeg Van Raemdonck samen met Verhavert in Gent een Joseph Plateau Life Achievement Award."

Jan was steeds een echte charmeur, heeft tot het laatste moment kunnen genieten van het leven. Zo komt er plots een einde aan de samenwerking tussen Jan Van Raemdonck en Filip Lacus, een samenwerking van ondertussen meer dan 11 jaar.
http://eventcontent.hippoonline.de/538/538zeitplanDEU.htm