13-12-2010

Gregory Wathelet is klaar voor Mechelen; knap werk in Porto.

Met 3 overwinningen in de drie hoogste, en best gedoteerde proeven op de driesterrenconcours van Porto, heeft Gregory Wathelet bevestigd dat hij in bloedvorm is. Ideaal, met jumping Mechelen voor de deur, hij zou wel eens voor spectakel kunnen zorgen.

Er zijn andere ruiters met andere zorgen. Philippe Lejeune moest bijvoorbeeld vroeger terugkomen van de concours in Genève, met een liesbreuk. Hopelijk kan hij snel herstellen.
Patrik heeft ook zijn zorgen. Na de concours in Calgary is onze hengst Va-Vite niet meer dezelfde geweest, als daarvoor.
Hij lijkt geen fit meer te hebben, we herkennen ons eigen paard eigenlijk niet meer terug. Vorige zaterdag was Patrik gaan oefenen in het Azelhof, met de paarden waar hij de 5-sterrenwedstrijd mee wou rijden.
Cadjanine Z en Withney toonden in vorm te zijn. Cadjanine deed het dubbel foutloos in de 1.35m proef, goed voor de 3e plaats en een goed gevoel. Va-Vite wou zijn best nog wel doen, en werd met een fout in de barrage nog 5e. Normaal zou zo'n proef voor Va-Vite een oefenrondje zijn, maar het gevoel zat bij ons niet goed.
Het ziet er naar uit dat we voor Va-Vite een rustperiode moeten inlassen, en dat Jumping Mechelen te vroeg zal komen. Welk virus Va-Vite juist heeft op gedaan, of wat er fout liep in Calgary, we weten het niet. Feit is wel dat ook Carpallo van Niels Bruynseels nog steeds in een rustperiode is na de wedstrijd in Calgary en dat ook Maurice Van Roosbroeck vermoedt dat Dylano hinder had van een virus dat hij heeft opgelopen in Calgary.

Een groot drama mogen we dit niet noemen, we moeten leren kalm blijven, en Va-Vite zal zelf wel aangeven wanneer hij er terug klaar voor zal zijn.
http://www.csiporto.com/2010/conteudo.php?cat=3&lang=en&Ano=2010