17-12-2010

Philippe Lejeune aan het woord, geslaagde clinic in Oud-Heverlee.

We vertrokken gisteren met een heel goed gevoel richting Oud-Heverlee. Toegegeven, het sneeuwde, het was moeilijk en traag rijden, maar we waren tevreden.
Eerder op de dag hadden we de brief gekregen dat Cyber in januari plechtig zal gehuldigd worden op de BWP hengstenkeuring als elite-hengst.
Daar waren we echt heel blij en fier mee. Deze elite-hengst in spé, mocht dan mee naar de clinic van de wereldkampioen Philippe Lejeune.
We hoopten uiteraard dat Cyber zich ook tijdens de clinic zou gedragen, zoals dat van een elite-hengst zou mogen verwacht worden..
Dat deed hij zeker. Alle hengsten die aanwezig waren, deden echt wel goed hun ding.
Diegene die er boven uit stak, dat is Philippe Lejeune zelf. Hij vindt altijd de juiste woorden, kan het perfect en met gevoel uitleggen. Diegenen die de winterellende getrotseerd hadden, kregen toch een leerrijke avond.
Aan het slot van de avond liet Philippe zich ontvallen, dat hij zondag in Oostende tijdens het Gala van de Sportman/vrouw van het jaar, dat hij dan graag het woord zou hebben. Hij zou dan als eerste de Belgische fokkers bedanken. Zonder hen zouden de Belgische ruiters niet tot de wereldtop kunnen behoren. Wel belangrijk om de basis niet te vergeten, ook wij vinden dat belangrijk, maar het siert een man als Philippe om daar een prioriteit van te maken. We hopen alvast dat hij zondag aan het woord komt, we zullen zeker kijken naar het sportgala.
Een andere Belg die deze dagen op het scherm te bewonderen valt, dat is Rik Hemeryck. Hij vertegenwoordigt ons land in één van de meest fantastische concoursen van de wereld, Olympia in Londen. Resultaten via de link.
http://eventcontent.hippoonline.de/540/540zeitplanDEU.htm