29-12-2010

Jessica Kuerten, Queen van Mechelen.

Keiveilig paardrijden, we proberen het onze jeugd aan te leren. Dan moeten ze vooral niet de amazones nadoen in de barrage van de Queenscup. Het ging er zo verschroeiend hard aan toe, enkel de wereldtop kan dit!
En het is duidelijk dat deze wereldtop in Mechelen aanwezig was. Jessica Kuerten reed een super snelle tijd, die bijna geëvenaard werd door Caroline Nicolas, dochter van Jean-Marc.
Om zo'n prestaties neer te zetten, moeten de paarden ook in heel goede doen zijn.
Voor Patrik wil het maar niet vlotten, en hij bleeft sukkelen met gezondheidsproblemen voor zijn paarden.
Na de 1.50m proef van dinsdagavond hebben we besloten om Withney naar huis te brengen. Hij voelde in de ring niet de kracht waar Withney normaal wel over beschikt. Ook na overleg met collega-ruiters en chef d'équipe leek het wijselijk om vanaf nu de dierenarts zijn werk te laten doen, proberen de oorzaak te achterhalen en dan de nodige behandeling te laten krijgen.
Het valt uiteraard heel zwaar, en we hadden het ook veel liever heel anders gezien.

Vanaf nu neemt Cadjanine Z het zwaardere werk over. Zij krijgt ineens wel een heel zware vuurdoop, met de Grote Prijs en de Wereldbeker.

Ondertussen hebben we hier in Mechelen gezien, dat we veel mogen verwachten van de Belgische jeugd.
Deze middag won Jef Wellens uit Herentals met Uranus op een fantastische manier de 1.40m proef voor de -25 jarigen.
In deze proef was er veel concurrentie uit het buitenland, maar die was Jef te snel af. De finale voor de jeugd wordt donderdagmiddag verreden, vlak voor de wereldbeker.
http://events.scg-nl.nl/2010/mechelen/results/results.htm