12-01-2011

Onze paarden; ze kunnen het niet vertellen.. De diagnose voor Withney..

We hebben heel veel aandacht en tijd gegeven aan de paarden van de feestveiling, en nu concentreren we ons graag terug op de sport.
In Calgary was duidelijk dat Withney niet echt super in vorm zat. Een tijd later, op de concours van Wieze, was Withney niet slecht, niet super. Maar ze deed haar best, zoals we dat al jaren van haar gewoon zijn.
Withney doet altijd haar best. Maar dan naar Mechelen; in de tussentijd van Wieze naar Mechelen, werd ze nog extra begeleid en dachten we dat ze er klaar voor was.
In Mechelen werd duidelijk dat ze zich toch niet goed moest voelen, want dit niveau, wat normaal makkelijk haalbaar is voor haar, bleek te zwaar.
We hebben de juiste beslissing genomen, om haar naar huis te brengen. Vervangster Cadjanine Z heeft haar plaats waardig overgenomen. (de video's van Mechelen zullen spoedig op de website komen)

Maar dan bleef uiteraard nog de zorg van Withney, en dat we ze terug in orde willen krijgen.
Op aanraden van een collega-ruiter werd het bloed van Withney onderzocht op de ziekte van Lyme.
Nu blijkt uit de analyse dat Withney inderdaad lijdt aan de ziekte van Lyme, maar dat ze hiervoor zeer goed te behandelen zal zijn. Deze ziekte zal ze waarschijnlijk opgelopen hebben door een tekenbeet, en daar zal ze al langere tijd last van gehad hebben.

We mogen hopen dat ze spoedig mag herstellen, en dan kan ze tegen het buitenseizoen terug in vorm zijn. Samen met Cadjanine Z, Va-Vite, Cyber, Rapsody, Wrangler en de jongere paarden hebben we dan een bijzonder toffe wedstrijdstal.

Dit weekend trekt Patrik met enkele paarden richting het Azelhof. De ponyruiters gaan zaterdag naar het ponycriterium in Heikant. Zondag mogen de pony's opnieuw van stal, voor de gewestelijke LRV indoor in Kontich. We zijn terug gestart!

Het echt grote werk, daar moeten we voorlopig voor passen. Er wordt dit weekend wel een topwedstrijd afgewerkt, in Bazel.
http://eventcontent.hippoonline.de/543/543zeitplanDEU.htm