17-01-2011

Jeroen De Winter; beloftevolle jongere St-Katelijne-Waver.

Ons neefje Jeroen De Winter werd vrijdagavond in onze gemeente gehuldigd als meest beloftevolle jongere.
Heel fijn om dat te zien, maar ook een ideale gelegenheid om de andere sportpersonen van de gemeente te zien.
We wisten zelf niet dat de dames basketbalploeg van onze gemeente mee doet op Europees niveau, en de Belgische titel behaalde. Ze hebben hiervoor zelf een Amerikaans talent voor aangetrokken. Jeroen mocht mee op de foto naast deze grote en sportieve vrouwen.
De andere hoofdprijzen gingen allemaal naar het zelfde gezin. Jan en Hilde Torfs - De Bruyn hebben altijd zelf het voorbeeld gegeven aan hun 8 kinderen.
Hun 22-jarige zoon Sanne Torfs is ondertussen een begrip in athletiek, en werd sportman van het jaar. Eén van de dochters werd Belgisch kampioene Aerobics, en werd door de gemeente verkozen als sportvrouw van het jaar.

Niels Bruynseels werd geïnspireerd door deze titels, en mocht zelf naar de verkiezing van de gemeente Duffel op zaterdag. Hij werd gehuldigd voor zijn titel van Belgisch kampioen jumping. Als hij had verkozen geweest tot sportman van de gemeente Duffel, zou hij in de fontein van Duffel gesprongen hebben. Spijtig dat iemand anders met die titel aan de haal ging. We hadden het Niels van harte gegund, en hadden zelfs beloofd om dan de handdoeken te brengen..
http://www.youtube.com/watch?v=Azsbka_Vi_g&feature=related