19-01-2011

Ook Patrik mocht op de schoolbanken, en is geslaagd als vervoerder..

We krijgen regelmatig de vragen van onze collega-paardenhouders, en daarom geef ik de info even voor al onze lezers mee.
Voor commercieel vervoer van paarden, en voor vervoer buiten de Benelux, moet elke chauffeur van levende dieren een attest van vakbekwaamheid kunnen voorleggen.
Ik mocht als eerste het examen afleggen, om te zien of het niet te moeilijk was.
Daarna wist de rest wat te doen, en hoe hard er wel moest gestudeerd worden.
Het was toch wel heel gemakkelijk, maar best toch op voorhand even de meerkeuzevragen (zie bijlage) bij de hand nemen om te overlopen.
De examenvragen kwamen in ons geval, toch uit deze lijst.

Patrik heeft ondertussen ook het examen afgelegd, en is hier eveneens voor geslaagd. Ook schoonvader Laurent Spits zou geslaagd zijn??
De rest hier zal nog volgen. Als Jos Ceulemans himself op de banken gaat zitten, daar zou ik nog wel eens willen bij zijn, maar we zullen het dan wel horen van onze zus Wendy en schoonbroer Erik De Winter die hem gaan vergezellen.

Eerst mogen ze allemaal studeren! Succes!

Wel opletten, bij de examenvragen is er één foutief antwoord.
Twee zeer attente studenten maakten ons hier attent op, met dank aan Guy Janssens en Carine De Vos.

"Kijk eens naar Hoofstuk 4 , daar zou het antwoord c moeten zijn. Als er een dier onderkoeld is, direct de dierenarts verwittigen, en al beginnen te wrijven met doeken".

Deze vraag komt blijkbaar bij elk examen terug, dus best de juiste oplossing aankruisen, en het zelf goed warm blijven houden, dat is de boodschap!
http://www.dierengezondheidszorg.be/identificatie/root/vakbekwaamheid.asp