01-02-2011

Over een Wolf in schaapskleren..

Het voorbije weekend kwamen enkel de pony's van stal. Op zaterdag ponycriterium, op zondag was er de 2e en laatste selectiewedstrijd LRV voor de hoogste reeksen, voor de provincie Antwerpen.
Op zaterdag mocht Marnick nog eens gaan oefenen, tegen dat hij het kan opnemen tegen de echt geroutineerde ponyruiters.
In Hulsterlo waren bijna alle pony's top verzorgd, zelfs geschoren. Marnick houdt het liever veilig. Uit ervaring weten we dat pony's die geschoren zijn, in de winter wel eens kunnen ontploffen, omdat ze echt fris en zot staan.
Laat hem eerst die PK's onder hem maar eens onder controle hebben.
Zijn neefje Jorich Spits, daarentegen, die heeft het graag spectaculair. Er wordt al wel eens gezegd dat hij van karakter op zijn nonkel Patrik lijkt..
Al enkele maanden was hij aan het vragen of zijn pony Wolf dan toch eindelijk eens mocht geschoren worden.
Mama Diane Kooremans vond het toch niet zo'n goed idee. Het is niet altijd zo practisch, en misschien dan toch ook niet zo heel veilig.
Dan maar springen met zijn lange haren.. Voor de sport hoeft het blijkbaar geen nadeel te zijn!
Tijdens jumping Mechelen bewees Jorich dat al door een mooie 2e plaats in de proef 1 m voor C pony's.
Daarenboven won Jorich niet enkel de klasse C midden tijdens de eerste provinciale selectiewedstrijd, ook vorige zondag won hij C midden. Goed zo! De andere combinaties zijn gewaarschuwd. Jorich is in bloedvorm.
Maar ook Jorgen en Jeroen De Winter lieten zondag van hen horen. Met Obelix was Jorgen op weg naar een supersnelle chrono in B licht, maar één wending mislukte. Bijna gingen ze beiden tegen de vlakte, maar Obelix wist zich nog te redden, en ze werden uiteindelijk 3e. Winst in B licht was voor Max Sebrechts met Billy.
In de hoogste reeks D midden, won 's ochtends Jeroen het stijlspringen met Amethist. In de namiddag, als het op snelheid aankwam, was er winst voor Jeroen en Bolero.
Met een 7e plaats voor Flor en een 11e plaats voor Amethist, was Jeroen ook meteen zeker van selectie voor de provinciale indoor, met zijn 3 sterkhouders in de hoogste klasse. Knap werk!
Stilaan zal er toch een einde komen aan de zegereeksen van onze neef Jeroen bij de pony's op de LRV wedstrijden.
Jeroen zal na deze winter de overstap maken naar de paarden. Hij blijft zijn pony's wel rijden op nationale en mogelijk internationale wedstrijden.
Naast de LRV wedstrijden bij de paarden, zal hij ook enkele paarden uitbrengen op de wedstrijden van de scholieren.

De eerste belangrijke wedstrijd voor de scholieren en pony's op nationaal vlak, dat wordt de Groentenjumping.
We hebben de eer om één van de 6 nationale selectiewedstrijden in te richten, waar mee de selecties voor de Europese Kampioenschappen op gebaseerd worden.
Maar dat, dat is allemaal voor later.
Eerst ons indoorseizoen van de pony's afwerken. Na de gewestelijke wedstrijd in Kontich op 6 februari, is er de provinciale indoor in Broechem (Moervelden) op 27 februari, en de nationale indoor in Oud-Heverlee op zaterdag 5 maart.