07-02-2011

Op naar de Winter Equestrian Nights, eindelijk terug wedstrijd..

Vrijdagavond hengstencompetitie in Moerzeke; een geslaagde avond, met veel goede hengsten. In elke jaargang zijn er wel enkele zeer interessante hengsten op te merken. Welke ze zijn? Je kan ze zelf komen bekijken, nu vrijdagavond in het Azelhof tijdens de Wen. De te kloppen combinatie lijkt bij de 7-jarigen: Zorro met Vincent Lambrecht.
Na de 1e manche in Mechelen, het BWP hengstengala in Moorsele, waren ze opnieuw winnaar in Moerzeke. De hengst Etoile M (Toulon x Lys de Darmen) bleef eveneens foutloos, maar was trager. Vorig jaar stond Etoile hier nog op stal, en het doet ons plezier hem nog zo goed in actie te zien.

Bij de 6-jarigen waren Jan Vermeiren met Armstrong vd Kapel de beste in de barrage. De 4- en 5-jarigen hoefden geen barrage af te leggen. Vondel DH Z (Va-Vite x Darco) liep eveneens een foutloze rit, bij de groep van de 4-jarige hengsten.

Het kriebelt in ieder geval om zelf terug mee te doen. Dit jaar hebben we geen hengsten om er bij te kunnen zijn.
Daar zal tegen volgend jaar zeker verandering in komen. Hier en daar zijn de nodige aankopen al gebeurd, nu nog verder aan werken tot ze mee op wedstrijd kunnen.

Onze hengsten Va-Vite en Cyber van Vrijhern zijn te oud om mee te doen in de proeven voor de hengstencompetitie.
Beide hengsten zullen wel aan de start komen van de Grote Prijs op zaterdag.
Voor Cyber staat er ook nog iets anders op het programma, en hij heeft alvast thuis mogen oefenen..
Voor de aanvang van de Grote Prijs, wordt er een krachtproef zonder zadel gereden.
Patrik voelde zich geroepen om deze proef toch ook mee te doen. Thuis lukt het al, we zijn benieuwd wat dit gaat geven als er ook nog publiek aan te pas komt.. We weten niet of er nog voldoende kandidaten gevonden zijn om het effectief te laten doorgaan? Er zal zeker wel een showproef voor het publiek ingericht worden. We zullen wel zien..

In Bordeaux, daar mocht wel altijd het zadel gebruikt worden. Hierbij de link met de juiste resultaten.
http://results.scgvisual.com/2011/bordeaux/