12-02-2011

Joe Clee demonstreert, slim investeren rendeert! Winst van de 2 hengstenrubrieken..

Vrijdagavond in het Azelhof, perfecte ambiance, voor een talrijk opgekomen publiek. Perfect decor om topsport te bekijken.
Dat kwam er ook! Bij de 4- en 5-jarigen waren het enkel clear rounds die telden, geen barrage op snelheid.
Vondel DH Z (Va-Vite x Darco) deed het voor de 2e keer op rij foutloos, deze keer met nog meer ontspanning als in Moerzeke.

Maar dan naar de echte wedstrijden, bij de 6- en 7-jarige dekhengsten is dat immers al mogelijk.
We weten dat Joe Clee een super competitieve ruiter is. Hij heeft ondertussen ook al wel enkele paarden van jong paard opgeleid naar een Grand Prix paard. In het verleden kennen we uiteraard nog An Sidec, voormalig Grote Prijs-Winnaar in Antwerpen met Dominique Hendrickx. Maar dan toch ook Avenir die hij heeft opgeleid, en vorig jaar nog 2e werd in de Grote Prijs van Antwerpen met Abdel Said.
Joe Clee heeft iets met paarden opleiden, liefst nog goede paarden. De stal waar hij nu voor rijdt, is die van Ludwig en Yasmine Criel.
Ludwig heeft het slim bekeken. Goed selecteren in de aankoop, rustig opbouwen, en kijken waar ze zullen uitkomen. Ludwig Criel heeft ook iets met jumping Antwerpen. Mede dankzij hem waren de vorige edities zo subliem, en er zal zeker een vervolg aan komen voor de toekomst.

Maar dan terug naar de wedstrijd van gisteren avond. Bij de 6-jarigen was Joe Clee de snelste met Vedette De Muze.
Joe liet Nick Vrins en Cassanova net achter zich. Opvallend opnieuw was het optreden van Nathalie Voeten met de sympathieke Fantomas de Muze. Twee "De Muzes" binnen de top 5.

Bij de 7-jarige hengsten zag het er lang naar uit dat er geen barrage zou komen. Tot eindelijk Dirk Demeersman met Ugano Sitte (Clinton x Avontuur) de eerste nulronde realiseerden. Uiteindelijk werd het nog een barrage met 5.

Daarin toonde Joe Clee zich met Utamaro (Diamant de Semilly x Quidam x Codexco) echt wel de beste. Ze deden zo maar eventjes 3 seconden af van de te kloppen tijd, op een ontspannen en overtuigende manier. Tweede werd vice wereldkampioen van de 6-jarige paarden, Emmerald met Harry Smolders.
Vorig jaar werd Joe Clee winnaar bij de 7-jarige paarden op het Belgisch Kampioenschap met Dollar van 't Eigenlo. Hij lijkt opnieuw een goede troef te hebben om zichzelf op te volgen op het BK in Lummen.
En over Jumping Antwerpen? Volgend jaar zou Joe Clee daar zelf ook wel eens heel aardig uit de hoek kunnen komen.
Ondertussen wordt één van onze veilingpaarden Honduras Dwerse Hagen (Balouco x Utrillo), ook gereden door Joe Clee. We kijken er zeker naar uit om hem de volgende jaren ook op wedstrijd te zien.

Zo ver zijn we lang nog niet. Op zaterdagavond zal het Azelhof opnieuw "the place to be" worden voor de Belgische en internationale jumpingsport, met de Grote Prijs. We hopen dat daar Cyber of Va-Vite aardig uit de hoek kunnen komen..
http://www.winterequestriannights.be