14-03-2011

10 jaar VLP, lustrumviering en algemene vergadering in stijl.

10 jaar VLP. We mogen het geweten hebben. De aangesloten clubs zijn gisteren uitgenodigd voor een lustrumviering en daarbij waren ook niemand minder dan minister president Kris Peeters en minister van Sport Muyters op uitgenodigd.
Ze hebben dan ook de kans genomen om de leden en alle medewerkers te feliciteren met de sterke organisatie, die VLP op die 10 jaar geworden is.
Het was wel duidelijk dat ze ook wel vonden dat het werk nog niet klaar is, en dat er nog altijd meer werk moet gemaakt worden van opleiding van de jeugd.

Niet enkel lessen nemen, maar ook proberen lessen te geven.. We zullen het later proberen in de praktijk om te zetten, maar die tijd is er ook niet altijd.
We zouden inderdaad met onze eigen pony's ook lessen kunnen gaan inrichten voor de geïnteresseerde kinderen in de buurt. Dat zal er later wel eens van komen..
Onze broer Paul houdt niet van paarden, tenzij ze onder de motorkap zitten, zo zegt hij het dan.
Waar hij vroeger ook enkele parade-paardjes had, waar hij zich graag af en toe mee verplaatste, heeft hij er nu een zaak van gemaakt, om ook aan andere mensen te verhuren..
Zo zie je maar. Dreamcar-rent, het was ook voor ons een verrassing.

Mensen met ideeën, en ze dan ook nog proberen uit te voeren. Misschien later hier ook : dreampony-rent? We hebben het wel gezien dat het in Frankrijk wel zo gebeurt.
Op het hippisch centrum van Montpellier mochten de kinderen met eigenlijk heel leuke manègepony's om beurten ook een parcourstje springen. Op die manier werd er talent gezocht, en dikwijls ook gevonden.

We weten wel dat er hier in de buurt heel wat kandidaat pony-ruitertjes geboren worden. Het zit meestal ook wel in de genen. Vorige maand is Emma Vingerhoets geboren, eerste dochtertje van Kurt en Katrien Vingerhoets - Leemans. Gisteren is Rüben De Winter geboren, eerste zoontje voor Bart en Kim De Winter - Lavens. Zowel Kurt, Katrien, Bart, als Kim, hebben we hier al jaren gezien als medewerkers aan de Groentenjumping. Van harte proficiat en heel veel geluk !
http://www.dreamcarrent.be/