15-04-2011

Een illusie armer....

We gaan terug in de tijd. De beker van België anno 2007. Zowel Rapsody DH, als Wonderboy van de Zuuthoeve eindigen in de top 10 van deze wedstrijd over 3 dagen.
"Als die 2 nu eens samen een veulen geven", klinkt het tussen pot en pint. Een hengstigheid later is het zover.
Er worden 2 embryo's gespoeld, en beide embryo's slagen aan.
De 2 veulens worden op precies dezelfde dag geboren, gedragen door 2 verschillende draagmoeders. Ze lijken identiek, met 1 verschil; het geslacht.
Het merrietje kreeg de naam Illusie, de hengst Illusion.
Illusie mocht opgroeien in het mooie Foulayronnes in Frankrijk, Illusion in het even mooie St-Katelijne-Waver.

Toen Luc en Vera Verschueren - Moernaut naar Frankrijk trokken, wisten we dat we zo'n goede vrienden gingen missen.
Om die goede band te houden, werd overeengekomen om samen te werken om de veulens op te laten groeien bij hen.
Ondertussen is er een andere goede vriend van ons, Paul van Leuven, ook vertrokken naar Frankrijk (Les Coudrais), en gelukkig hebben we paarden genoeg om een reden te hebben om die vrienden achterna te kunnen gaan, als het nodig is.

Wegens drukke agenda's geraken we er niet altijd zelf, als er iets moet gebeuren.
We mogen dan rekenen op o.a. Kamiel Michiels en Laurent Spits. Het zijn "copains" geworden, en ondertussen spreekt schoonvader Laurent al enkele woordjes Frans. De mannen trekken hun plan, en doen het met veel plezier.
Ze zijn eergisteren jaarlingmerrietjes gaan wegbrengen, en hebben 9 driejarige merries mee terug gebracht. Nog 8 merries die bij nog even bij Luc en Vera mogen blijven, wachten tot ook zij naar België mogen (of moeten) terugkeren.

De lieveling van Vera, dat is Illusie. De halfzus van Va-Vite is niet enkel mooi, ze lijkt ook heel verstandig.
Vera hoopte dat Illusie nog bij de 8 overblijvers was, maar ze stond er achteraf niet meer tussen..
Vera is een illusie armer, en wij zijn een Illusie rijker.
Langs deze weg willen we Vera en Luc héééél erg bedanken voor de goede zorgen die ze de veulens heeft gegeven. Het zijn nu mooie paarden geworden.

Langs deze weg willen we ook Kamiel Michiels even naar voor schuiven. Toen ze vannacht na middernacht toekwamen, mochten we meteen een fles champagne open maken. Niet enkel voor de veilige thuiskomst, maar vooral voor zijn 60e verjaardag !!!
Ook Jordy Oostvogels, onze stalruiter, mag vandaag extra vieren. Hij wordt vandaag 18 !
Proficiat, en bedankt voor jullie bijdrage aan onze stal.

Er komen heel wat medewerkers bij te pas, vooraleer een ruiter op wedstrijd kan. Dit weekend is Patrik op concours naar Lummen, samen met Withney vd Dwerse Hagen, Va-Vite en Uletta. James Peeters neemt Lady Mc Beth mee voor onze stal.
Binnen 2 weken vindt het Belgisch Kampioenschap van de 7-jarigen plaats. We gaan onze kans wagen met Uletta en Lady Mc Beth, en dan is dit weekend een ideale generale repetitie. Ook voor Withney wordt het een test of ze klaar is voor het verdere buitenseizoen. Hopelijk zijn we na het weekend zelf ook niet enkele illusies armer..
http://results.scgvisual.com/2011/lummen2/results/results.htm