18-04-2011

Overwinningen die klinken; Zidane DH in Hulsterlo, Cibolin Prieure in Lummen !

We maken ons op voor het Groentenjumping-weekend.
Het mooie weer, dat blijft (hopelijk) van de partij. Maar ook heel wat goede ruiters zullen hun opwachting maken.

Van zodra de startlijsten definitief zijn, geven we daar graag meer informatie over.

Onze stalruiter Jordy Oostvogels, pas 18 geworden, en dan mag hij als junior nog enkele jaren de wedstrijden van de Gouden Laars rijden. Hij won zowaar met Zidane DH (Babouche x Major de La Cour) de 1.40m proef in Hulsterlo, een proef voor de juniors en youngriders. Vermogen heeft deze Zidane DH te over, en hij zal zeker te zien zijn in de Euphony 6 bars, nu zondag bij ons op de Groentenjumping.
Deze Zidane kwam eerder al in beeld, tijdens het sportgala. Carry Goossens werd met Zidane vakkundig begeleid door Philippe Lejeune, maar hij bestempelde hem als "achtcilinder". Niet zo makkelijk om zijn PK's onder controle te houden. Bij Louis Toby Talpe, lukte dat aardig, en bij Jordy lukt dit wel heel erg goed.

In de Euphony 6 bars moet Zidane het opnemen tegen kleppers als Sherlock K (Dominique Hendrickx), Shablis (Maurice Van Roosbroeck)...

Onze neef Jeroen De Winter stond ook helemaal vooraan. De 1.10m ponyproef schreef hij op zijn naam met Amethist. Jeroen zien we met zijn pony's aan het werk op zaterdag 23/4. Er komen heel wat toppers bij de pony's aan de start, topsport verzekerd!

In Lummen was er voor onze stal ook een vermelding waard. Lang heeft hij niet bij ons gestaan, maar die enkele maanden dat de Carthago-zoon Cibolin Prieure hier stond, konden we wel inschatten dat hij over een bijzonder vermogen en veel kwaliteiten beschikte. Via de veiling van Fences werd hij verkocht in Frankrijk, maar gelukkig voor de Belgische jumpingsport, kwam hij weer naar België. Samen met amazone Candice Lauwers maakte hij vorig jaar al deel uit van het Belgisch team. Op zondag won hij de eerste finaleproef 1.50m in Lummen.

Voor Patrik was het voorbije weekend vooral één met veel onzekerheid. De tegenslag met de blessure van Withney, daar moeten we het beste van maken, en haar de tijd geven om volledig te herstellen.
Dit weekend lieten Uletta en Va-Vite weer heel goede dingen zien, die vertrouwen geven voor de toekomst. Met haar 7 jaar, liep Uletta zaterdag de 1.40m proef met slechts 1 tijdfout. Bij Va-Vite ging het in de 1.50m finale mis op de eerste hindernis, voor de rest liep hij een heel mooi parcours.

Hopelijk loopt er deze week niet teveel mis bij onze voorbereidingen van de Groentenjumping.
We heten iedereen bijzonder welkom, vanaf nu vrijdag 22 april tot maandag 25 april !
http://www.equibel.be/prg/results/results_events_cs.php?eid=30347&tnr=12

Bron bericht: gj