23-04-2011

Patrik Spits en Cyber van Vrijhern winnen hoofdrubriek 1.45m op Groentenjumping !

Terwijl men in Nederland op zoek is naar een nieuwe kampioen (resultaten via de link, met voorlopig Jur Vrieling die de beste kaarten in handen heeft), hebben hier al heel wat kampioenen de revue gepasseerd in St-Katelijne-Waver.

Het was een hele eer dat we drie weken geleden Philippe Lejeune hier bij ons mochten ontvangen, als regerend wereldkampioen.
Maar ook voormalig wereldkampioen Jos Lansink mochten we gisteren en vandaag aan het werk zien.
Gisteren was hij nog goed voor een 10e plaats, vandaag schoof hij op naar plaats 8 in de hoogste rubriek, de 1.45m proef.
Belgisch Kampioen Niels Bruynseels stond dan weer mooi op een 2e plaats, maar helemaal bovenaan een zeer gelukkige gastheer Patrik met onze vosse hengst Cyber van Vrijhern!

In de 1.25m proef was de winst bijna voor Patrik met Cashmira DH Z (dochter van Cento Lano), maar dan was Thierry Goffinet hem toch nog te snel af. Mooie sport hebben we hier al zeker gezien! In bijlage de resultaten van deze 2 nationale proeven.

Ook de ponyruiters hebben hun van hun beste kant laten zien.

De 1.10m van de pony's werd gewonnen door Nick Van Riet, voor Laurens Matthyssen en Jul Wellens. Onze zoon Marnick Spits zagen we met Sunny (precies Cyber in het klein) op een 4e plaats. Jonckers Merel, Sebrechts Marie, Alders Sabhe en De Waele Arnaud vervolledigden de top 8 in de hoogste ponyreeks.

In proef 90 waren het vooral de vrouwen die lieten zien hoe het moest; de top 8: Adams Emily, Van Rieth Stephanie, Van Laer Louise, Sebrechts Marie, en dan de mannen: Stef Bossaerts, De Winter Jorgen, Spits Pieter, en dan terug een snelle meid: Manon Smeyers.

Van de proef 70 cm, hebt u de resultaten nog te goed.
Die van 50 cm kan ik hierbij wel graag meegeven:
De eerste en tweede plaats ging naar Michelle Malisart (Frits en Quinto), onze zoon Thibeau Spits volgde met Pluisje en Queeny op de 3e en 4e plaats, en dan opnieuw richting Merksplas met een vijfde plaats voor Davy Goris en Rusty. Toch even melden dat de mama van deze Davy Goris de verantwoordelijke is voor de versiering van de tenten en de terreinen. Met dank aan Lydie Kooremans en iedereen die haar hierbij geholpen heeft!

De familierelais tenslotte was hilarisch. Heel leuk, tof om te zien én te horen. Onder deskundige uitleg van Gert Verschoren en Frederick De Backer, gaven de ruiters en hun teamgenoten het beste van zichzelf.

Bij de kleine pony's ging de overwinning opnieuw naar Michelle Malisart met snelle papa Koen.
De 2e plaats ging naar Merel Verbruggen en nichtje Jolien De Weerdt. Op de derde plaats Kobe Malisart met nonkel Jan.
Ons 5-jarig dochtertje Lauranne Spits reed haar allereerste wedstrijdje met Pluisje. Er kwam wel hulp bij te pas van haar papa Patrik. Een beker had ze niet verdiend, maar met haar eerste rozet was ze al super gelukkig!

Bij de grote pony's ging het echt op het scherp van de snee.
De overwinning ging naar de broers Jul en Jef Wellens. Ze volgen zichzelf dus op! Louise Van Laer en Tom kwamen dichtbij, maar strandden op de tweede plaats, maar waren wel net sneller dan de broers Jorich en Pieter Spits op 3, en onze zoon Marnick en papa Patrik op een 4e plaats.

En zo zit dag 2 er helemaal op!

Op zondag beginnen we om 10u op de graspiste met de proef 6-jarigen. De proef 90cm begint omstreeks 14u.

De zandpiste heeft morgen 3 proeven, vanaf 9.30u de 1.25m proef, gevolgd door de 1.35m. Rond 18u opnieuw tijd voor een hoogtepunt; de Euphony 6-bars, in een mogelijk licht aangepaste versie.
http://www.chmierlo.nl/index.php?ID=126&hoofdgroep=115

Bron bericht: gj
Bron foto: Tess