09-05-2011

Cashmira wint 1.25m GP Bleukhoeve, vader Cento Lano wordt 6e.

Dit weekend bleven we dichtbij huis. Patrik en Jordy konden met jonge paarden richting de Bleukhoeve in Rijmenam.
Wat heet jong natuurlijk, als Jordy even mag rekenen op de 17-jarige Cento Lano.. In de piste is het er niet aan te zien, en Cento Lano komt meer en meer in vorm.
Hij liep een droomronde, en kreeg enkel in de barrage 1 fout, goed voor de 6e plaats. Volgende week is het terug de beurt aan onze neef Jeroen De Winter om Cento Lano mee te nemen. Zij hadden vorig weekend hun debuut gemaakt op wedstrijd in Lommel (Gouden Laars), ook voor hen 1 foutje in de barrage, niet slecht.

Terug even naar de wedstrijd gisteren in de Bleukhoeve.
Dochter Cashmira DH Z deed het wel foutloos in de barrage met Patrik, en mag een nieuwe overwinning achter haar naam zetten. Van de jonge paarden willen we dit weekend graag Giardini DH en Eluna vd Dwerse Hagen onthouden.
Giardini (Vigo d'Arsouilles x Jade Du Ri d'Asse) is de 5-jarige halfbroer van Withney en begint zich positief op te laten vallen in de piste. Ook Eluna vd Dwerse Hagen (Querlybet Hero x Withney vd Dwerse Hagen) is op de goede weg.. Ze was niet de simpelste, maar met het nodige gevoel en geduld, lijkt het helemaal de goede richting uit te gaan.

Geduld, dat moeten we soms ook hebben met onze pony's en ponyruiters. Ze hadden nochtans gisteren een prima dag op het tornooi in Hingene.
De 3 wedstrijden in het stijlspringen werden gewonnen door Jorgen De Winter (D licht), en ons nichtje Mieke Ceuterick in B licht én C licht.
Op snelheid, daar zijn de Spitskes dan weer helden in.
Neefje Jorich Spits won de reeks B licht met Sarina.
Onze zoon Marnick Spits heeft een gouden pony aan Sunny. Vorige week in Kalmthout Achterbroek waren ze al 2e in de reeks D licht. Ook gisteren werden ze mooi 2e.
En zo krikt onze jeugd zich op aan goede resultaten. Ze weten ook dat het is met vallen en opstaan.. Dat mocht onze Thibeau gisteren jammer genoeg nog ondervinden.. Gelukkig met goede afloop..
De reeks D midden, de hoogste ponyreeks, daar ging de overwinning naar Nick Van Riet. En zo ging de provincie Brabant met de hoofdprijs lopen, in de provincie Antwerpen. Het is Nick van harte gegund. Hij toonde al bij ons op de Groentenjumping dat hij in vorm zat, door de 1.10m proef te winnen. De familie Van Riet is ondertussen ook al actief bij de paarden. Daarvoor zijn ze ook al eens bij ons op stal komen shoppen.. Tijdens de Feestveiling 2010 werd Visconti (Va-Vite x Jus de Pomme) aangekocht, ook Uriano Saint-Benoît verblijft bij de fam. Van Riet.

Onze neef Jorgen De Winter is ondertussen al aan het tellen wanneer hij voldoende punten bij elkaar heeft om met zijn pony Mikado over te gaan naar de klasse D midden. Dan hebben we ook terug één van de kleinkindjes Ceulemans in de hoogste reeks, na de overstap van Jeroen naar de paarden. Jorgen, die blijft het ook op snelheid heel goed doen. Hij won gisteren nog de reeks C licht met de pony Equador.

De pony's, die mogen nu terug even rusten, en even geen tornooien voor hen.
Deze week staat voor ons in het teken van de CSIO Linz. Daarvoor neemt Patrik mee: Cyber van Vrijhern, Euphony Cadjanine Z en Wrangler vd Withoeve.
De echte chef d'Equipe Philippe Guerdat zal onze Belgische equipe in La Baule begeleiden.
De ruiters van Linz (Koen Vereecke, Patrik Spits, Pieter Devos en Niels Bruynseels) springen hun landenprijs nu vrijdag, en mogen toch ook op de steun tellen van een man met ervaring, bedankt Willy Vannitsen.
http://www.linzerpferdefestival.at/