14-05-2011

Ook Belgisch team in La Baule behaalt een 2e plaats ! Bedankt, Philippe Guerdat!

Een grote dankjewel aan bondscoach Philippe Guerdat ! Misschien is er ontgoocheling, want de eerste plaats lag binnen handbereik..
Een discutabele beslissing van de jury, die punten en centen kan kosten.
Maar aan de andere kant, zal er ook wel een grote tevredenheid zijn, met die knappe 2e plaats!

Vroeger noemde onze zoon ze nog "Askoltazisse", toen nog onder het zadel van Stefan Corten. Ik had dan de startlijst nodig om te zien dat ze "As cold as Ice Z" noemde. Koel moet ze wel zijn, want als enige legde ze een dubbel foutloze omloop af, met haar amazone Judy-Ann Melchior.

Het moet gezegd zijn, vandaag was er nog een andere Z-dame een sterke dame, en dan mogen we fier zijn op onze Euphony Cadjanine Z.
In Linz waren er toch ook slechts 4 combinaties dubbel foutloos in de Nations Cup.
Naast Patrik en Cadjanine, waren dit Jörg Oppermann (Duitsland, Che Quevara), Lucia Vizzine (Loro Piana Guinta Ro, Italië), en Katharina Offel voor Oekraïne (Lord if de Chaluse).

We weten dat je moet tevreden zijn als er een goed resultaat komt. Het is niet altijd evident. Vorig jaar was Frankrijk nog heer en meester in eigen land. Vandaag ontgoochelden ze met een 7e plaats... Aan Topinambour alleen heeft het niet gelegen. Hij kreeg één tijdfout in de eerste manche, en één balk in de 2e manche.
Topinambour verbleef ook een tijdje bij ons op stal. Er zijn al veel goede paarden hier vertrokken, maar gelukkig hebben we er ook nog enkele gehouden!

Door de prestatie van Cadjanine Z in de landenprijs van Linz, is Patrik ook meteen startgerechtigd in de Grote Prijs.
http://www.labaule-cheval.com/2011/pages/programme-epreuves.html