26-05-2011

Daniel Deusser met Dundee vd Dwerse Hagen in Rome!

De tweede manche in de Super League is van start gegaan in Rome. Het wordt vooral uitkijken naar de landenwedstrijd op vrijdag en de Grote Prijs op zondag.
Op de eerste dag is het dikwijls een opwarmingsronde, en vertellen de resultaten nog niet alles.
Toch waren er voor onze stal toch enkele leuke ontdekkingen.
Naast Penelope Leprovost en Topinambour (Topinambour was als 3-jarige hier bij ons, en we hebben er nog 2 3/4 broers van), startte Daniel Deusser met één van onze eigen fokprodukten.
In de 1.40m proef kregen Daniel en Dundee vd Dwerse Hagen (Ceasar vd Helle x Brownboy) 1 fout. Dundee verhuisde van de stal van Pius Schwizer naar stal Tops.
Passe-Partout (moeder van Dundee) heeft nog meer nakomelingen gegeven. Sri Lanka (ex Bonace Dwerse Hagen) werd als veulen verkocht, en springt in Oostenrijk de 1.50m proeven met Christoph Erbschwendter.
Van dezelfde Passe Partout hebben we nog enkele nakomelingen hier op stal. Vichy (Querlybet) is ook een mooie merrie, en werd onlangs 2e in dressuur op de provinciale dressuurdag in Antwerpen. Ze combineert dressuur met springen, onder het zadel van Jorik Vervoort.
Daarna hebben we nog 3 jongere nakomelingen, in combinatie met Va-Vite. Het wordt uitkijken naar wat Vicky DH Z, Itou Dwerse Hagen en Vafara DH Z in petto hebben.

Ondertussen zijn de paarden Mozart en Uletta goed aangekomen in het mooie Reims. Jeroen zat vandaag nog op de schoolbanken, en vertrekt vanavond zijn paarden achterna.
Het is niet helemaal zeker, maar er is een kans dat Jeroen op zaterdag bij in het landenteam zit voor België.
We duimen sowieso voor alle Belgische teams, in Rome én in Reims.
http://www.piazzadisiena.org/concorso_cavalieri_risultati.html