20-06-2011

Patrik en Va-Vite, 7e in GP CSI*** Aalst !

Jumping Aalst zit er op. Het was een perfecte organisatie, alleen jammer dat de regen de enige spelbreker was.
De eerste ronde van de Grote Prijs konden de ruiters het droog afwerken. Patrik en Va-Vite kwamen foutloos rond. In totaal waren er 7 combinaties van de 44 starters die foutloos bleven in de eerste omloop. In Aalst was er het systeem van 25% naar de 2e ronde, zodat ook de snelste vierpunters mee door mochten.
In de 2e ronde, tegen de tijd, viel ondertussen de regen met bakken naar beneden. Patrik moest als 3e laatste aantreden, en wist dat als hij foutloos bleef, dat hij dan een goed klassement zou hebben. Op dat moment was enkel Gerco Schroder foutloos in een snelle tijd. Hij reed tactisch, voorzichtig, en misschien zelfs iets te voorzichtig naar de laatste hindernis toe. Een galopsprong meer genomen om de sprong mooi te kunnen verzorgen, maar de afstand kwam dan iets te kort, en die balk viel dan toch uit die lepels.. Anders was het een 3e plaats geweest in de GP, nu een 7e plaats. Winst ging naar Nederland, naar Wout-Jan Van der Schans, die Gerco Schroder naar plaats 2 verwees. We zijn bijzonder tevreden met de inzet die Va-Vite toont.
Va-Vite zal zeker mee gaan naar de Super League in Falsterbo, van 7 tot 10 juli. Daar kijken we heel erg naar uit.
Volgende week mogen we naar de 4-sterrenconcours in Fontainebleau, eveneens een prachtig concours.

Wie al zeker mee gaan naar Fontainebleau, dat zijn Wrangler en Euphony Cadjanine Z. Zij hebben dit weekend de nodige rust gehad, en ze zijn er helemaal klaar voor. Wordt vervolgd..
http://www.jumping-aalst.com/nl/programma/