21-06-2011

Op naar CSI**** Fontainebleau, van 23 tot 26 juni.

We mogen het niet onder stoelen of banken steken. We worden hier best wel zenuwachtig. Er komen in de maand juli enkele belangrijke wedstrijden aan, en de selecties zijn niet 100% zeker. Fontainebleau zou dan wel eens de bevestiging of de ontnuchtering kunnen zijn. We kijken alvast uit naar de prestaties van Euphony Cadjanine. De landenprijs in Linz (Promotional League) deed ze uitstekend met een dubbel foutloze ronde, ook in Bourg-en-Bresse presteerde ze sterk met slechts één fout in de Grote Prijs. Daardoor heeft ze mogelijk kans op selectie in Falsterbo.
In Falsterbo wordt er gesprongen op een grasbodem, en ook in Fontainebleau wordt er gesprongen op gras.
Voor de paarden is het toch steeds een aanpassing. De vorige wedstrijden verliepen steeds op een zandbodem, dus de timing van Fontainebleau komt ideaal. We willen Fontainebleau niet herleiden tot een selectiewedstrijd, want we willen daar ook gewoon enkele goede resultaten halen. Het is een topconcours.

In de maand juli staan er 3 Super League wedstrijden op de agenda; Falsterbo, Aken en Hickstead.
Onze collega's hebben alvast de eerste 3 manches in de Super League wedstrijd een goede zaak gedaan, met een voorlopige 3e plaats in de rangschikking.
Omdat de Super League van Aken een week na de wedstrijd van Falsterbo wordt verreden, kunnen er andere ruiters richting Falsterbo gaan. Een unieke kans om zich proberen te bewijzen, en die kans willen we maar al te graag goed benutten. We zullen alvast veel wijzer worden na het volgende weekend.. Spannend, spannend.

Veel ruiters kijken ook uit naar de nationale wedstrijd van de jonge paarden. Een heel voorjaar waren er de LRV wedstrijden. Op zondag 26 juni komen de beste combinaties die zich op provinciaal niveau wisten te kwalificeren uit op het nationaal kampioenschap jonge paarden in Merksplas.
Onze neef Jeroen De Winter slaagde er in zich te kwalificeren bij de 4-jarige paarden, met zijn merrie Habelle, de Darco-dochter van Vabelle waar vroeger papa Erik De Winter nog in de klasse Zwaar LRV heeft gesprongen.
http://www.letedugrandparquet.com/international/index.html