27-06-2011

Pech op slotdag in Fontainebleau, maar fier op Cadjanine, Va-Vite en Wrangler !

Ze hebben het waarschijnlijk in de stallen afgesproken. Op zaterdag zouden ze het solidair netjes foutloos doen, en op zondag ieder één foutje..
Neen, zo zat het zeker niet in mekaar, maar het is wel toeval, of noem het gewoon pech.

Op zaterdag liep alles perfect voor Wrangler, Va-Vite en Cadjanine. Vooral voor Cadjanine was het belangrijk om die nul te kunnen houden, om de selectie voor de Grote Prijs veilig te stellen. Ook Va-Vite deed een super ronde, maar gewoon snel is in Frankrijk niet snel genoeg. Zeker niet op een viersterrenconcours.

Dan op zondagochtend. Alles kleurt roze in Fontainebleau, de dames van de organisatie, de meubelen in de vip-ruimte, de affiches, de startlijsten, zelfs tot het WC-papier op de toiletten toe. Je zou voor minder zelf het leven door een roze bril beginnen te zien.

In de proef van Va-Vite werd er maar liefst 30.000 euro verdeeld. Het was een proef, een Grote Prijs van een driesterrenconcours waardig. In de driesprong sprong Va-Vite iets teveel naar rechts, of stuurde Patrik iets teveel naar rechts... Tegen de staander, de balk tegen de grond, en weg was die barrageplaats.
In de barrage werd er héél erg snel gereden. Knap werk van Jérome Guéry, met een 2e plaats. Notre Moinerie, dochter van Cumano, deed het hier op de Groentenjumping al sterk in de Grote Prijs, met een podiumplaats. Nu was Jérome opnieuw heel erg snel met haar. Als laatste kwam Patrice Delaveau binnen met Orient Express, en hij kon die tijd net nog verbeteren.

Dan de Grote Prijs Fontainebleau, een heel lastige omloop. Als je gewoon de resultaten zou nakijken, ga je meteen denken dat de Belgen niet in het verhaal voorkwamen.
Het was met winning round, en sowieso kwamen er 11 combinaties terug in de 2e ronde. Dan kan je er als 4-punter mogelijk nog bij geraken, als je maar snel genoeg bent. Een foutloze combinatie in de Grote Prijs is sowieso zeker van deelname in de 2e ronde.
Patrik moest met Cadjanine op het einde van de proef binnen. Op dat moment wist je dat je eigenlijk toch foutloos moest zijn om in die 2e ronde te komen.
Dat heeft Patrik heel erg goed geprobeerd. Cadjanine sprong super. De driesprong (nummer 9 van de omloop) was voor de meeste ruiters de struikelblok van het parcours. Daar kwam Cadjanine zonder problemen door, maar dan was het richting een oxer. Een lichte fout, maar de balk lag wel op de grond... Echt spijtig, maar met een heel goed gevoel kon Patrik de piste verlaten. Cadjanine is er klaar voor, en we kregen ook de bevestiging dat we naar Falsterbo mogen gaan.

Het lukte niemand van de Belgen om door te stoten naar die 2e omloop. Philippe Lejeune kwam ook dichtbij. Met een sterke ronde van Querlybet Hero kwam er ook 1 fout, verdorie toch. Rik Hemeryck deed ook een sterke ronde met Quarco de Kerambars, maar 2x tikte hij ook een balk uit de lepels. Voor Jérome Guéry en Waldo waren de eerste en de laatste hindernis er teveel aan, ook 2 fouten. Het zat eigenlijk gewoon niet mee, het had anders kunnen zijn.

Dan die barrage, waar er 120.000 euro te verdelen viel..
In de barrage leek de buit binnen voor Thimothée Anciaume, maar hij moest dan toch tevreden zijn met de 2e plaats en de 24.000 euro. De Grote Prijs en de 40.000 euro waren voor René Lopez, die als laatste binnen kwam met de snelle Cumano-dochter Noblesse de Tess.

Fontainebleau was een heel fijne ervaring, het is een super accomodatie. Meer info kan je vinden op www.equestro.be.
Laurens Van den Weyngaerdt heeft er enkele mooie samenvattingen van gemaakt.

Voor ons wordt het nu toewerken naar Falsterbo. We hadden in het begin van het jaar niet durven denken dat we al zo snel zouden geselecteerd worden voor een Super League wedstrijd. Aan ons om alles zo goed mogelijk voor te bereiden.
Bij Patrik was dat gisteren al, door in te typen op de GPS hoe ver we moeten rijden. Over motivatie gesproken...

Nog even vermelden dat we heel fier zijn op onze Jeroen en Cento Lano!!! Ze wonnen zaterdag een proef in St-Niklaas, geweldig gewoon.
Zaterdag gaan ze terug op stap. Dan wordt het de gouden laars in Bonheiden. Ook Patrik gaat op wedstrijd met een gouden tintje, de nationale Gold wedstrijd in Schilde.
http://falsterbohorseshow.se/se/valkommen/hem/