01-07-2011

Tijd voor de jeugd, Europese Kampioenschappen Juniors, Children, Youngriders.

In Portugal zullen deze week en volgende week heel wat spannende momenten beleefd worden.
In de Global Champions Tour van Estoril dit weekend, waar er tijdens de GP heel wat euro's te verdienen vallen.
Maar ook volgende week, waar het vooral de eeuwige roem is, die op het spel staat.
Het EK voor de Juniors, Children en Youngriders kan gevolgd worden via de link: http://www.alubox.pt/#tw=23.

Als we denken aan Portugal, denken we aan Lissabon, de hoofdstad. En Benfica Lissabon, de voetbalploeg. En dan komen we zo bij onze eigen jeugd, onze Benfica.
De 4-jarige Cento Lano-dochter Benfica is één van de beloftes van onze stal. We konden ze 2 jaar geleden kopen, een week nadat haar halfzus Vinca Major van Vlieringen 3e werd in de Grote Prijs CSI*** Royan. Deze Vinca Major (Dominard x Lys de Darmen) kenden we maar al te goed, want ze was hier 3 jaar verbleven, heeft hier nog een dochter Catalpa DH en al enkele kleinkinderen staan (o.a. Hot Spings DH). Vinca Major hadden we zelf naar amazone Pauline Guignery verkocht. Op de 2e plaats stond een ander paard afkomstig van onze stal, Topinambour met Penelope Leprovost.
Het succes voor onze stal was toen compleet, door de overwinning zelf van Patrik met de hengst Red Star (Kannan x Cantus).
Door blessureleed is Red Star spijtig genoeg niet meer in de springsport, maar hij is zelf aan een dekcarrière begonnen.
We gaan het eens wagen, onze Benfica met Red Star. Op verzoek van haar amazone Petra, wordt het wel met embryotransplantatie. Op korte tijd heeft Benfica zoveel vooruitgang geboekt onder het zadel, dat ze er graag mee willen doorwerken.
Geen tijd voor zwangerschapsverlof...
http://results.scgvisual.com/2011/estoril/