03-07-2011

Gouden Laars Bonheiden, 2x Jeroen, 1x Marnick! Opnieuw Cento Lano!!

Hét nieuws van de dag was uiteraard de winst van Philippe Gilbert in de eerste rit van de Tour de France.
Op hetzelfde moment, in Bonheiden, wist onze Jeroen De Winter de winst te halen in de 1.20m proef van de Gouden Laars voor de pony's met Flor vd Mispelaer.

Zoals Philippe Gilbert zelfvertrouwen uitstraalt, zit Jeroen ook in een periode waar alles lijkt te lukken voor hem. En fijn is dat!
Want de proef daarna, de proef scholieren 1.20m, liep alles ook perfect voor Jeroen.
Drie paarden gestart in de proef, en met zowel Cento Lano, Uletta als Mozart stootte Jeroen door naar de barrage. Een barrage met 11 kandidaten.
Cento Lano mocht als eerste de ring in, zette direct een foutloze omloop neer in een scherpe tijd. Niemand slaagde er in verder foutloos te blijven, ook met Mozart viel er een balk uit de lepels. Tot Jeroen als laatste opnieuw binnen mocht, deze keer met Uletta Dwerse Hagen, de 7-jarige dochter van Cento Lano.
Jeroen hoefde niet alles uit de kast te halen, en reed met Uletta een verstandige rit. Ze bleven foutloos, en werden zo ook mooi tweede. Vader en dochter op plaats 1 en 2, zo zie je maar. Hoe mooi kan het zijn!

Tegenwoordig komen ook onze zoon Marnick Spits en onze neef Jorgen De Winter in actie op de nationale wedstrijden van de Gouden Laars.
Met zijn 2 pony's Knockbrack Browny en Sunny, kwam Marnick niet uit de prijzen. Met Knockbrack Browny een 6e en 5e plaats in de proef 90cm. Het mooiste was wel de overwinning voor Marnick met zijn Sunny in de ponyproef van 1m. Ook in 1.10m bleef Marnick met Sunny dubbel foutloos, goed voor de 6e plaats. Ook Jorgen reed sterke ritten, maar had deze keer met pech af te rekenen.

De hoogste ponyproef van de dag, de 1.30m proef, was behoorlijk selectief. Slechts 2 combinaties konden door naar de barrage. Een dikke pluim voor Laurens Matthyssen (Winnetou de Semilly) en Evy Morsinckhof (Maybell Molley). Evy Morsinckhoff onderstreepte in de barrage nog eens haar vorm en terechte selectie voor het EK door opnieuw foutloos te blijven en de proef te winnen. Deze combinatie is absoluut klaar voor de Europese Kampioenschappen, eind juli in Polen. De pony Goliath van Brent Gaublomme hadden we nog nooit eerder in actie gezien, maar we stonden te kijken van zijn kwaliteiten. Er zit kwaliteit in de Belgische selectie, zowel bij ruiters als de pony's.

Voor de pony's begint het EK de week van 25 juli. De children, Youngriders en Juniors rijden hun EK deze week. We duimen alvast voor de Belgische equipes!
http://www.alubox.pt/#tw=23