11-07-2011

Het werk is nog niet af... 1 stap terug om er achteraf 2 vooruit te kunnen.

Falsterbö, het zit er op. De paarden staan terug in stal.
Tijd om de balans op te maken.
Va-Vite heeft het erg goed gedaan, maar misschien hebben we tactisch hier en daar een fout gemaakt.
Het was op voorhand het plan niet echt om Va-Vite in de derby te starten.
Pas vrijdagavond werd het plan in die richting aangepast. In Calgary werd er goed getraind op de derby-hindernissen, thuis al, en stond de concours daar in functie van de derby. Daar deed Va-Vite het uitstekend. Ook zaterdag was hij aan een sterke ronde bezig. Toen hij uit de piste moest springen, om achter de tribune om de but op te gaan, had hij het even niet begrepen. Bij de 2e keer aanrijden, lukte alles wel. Voor de rest deed hij een prima rond, hij sprong fantastisch. Tot Va-Vite aan de devil's dike kwam...
Achteraf gezien hadden we hem altijd op vrijdagochtend moeten rijden, dan had hij al de devil's dike moeten springen, wanneer het allemaal iets makkelijker en lager stond. Nu kwam er daar een 2e stop, met de uitsluiting.
Een resultaat dat hij eigenlijk niet verdiend had, want hij was prima. Alles moet in orde zijn op dit niveau, de laatste details moet je voor elkaar hebben.
Chapeau voor Pieter Devos. Hij had het naar management toe netjes voor elkaar met Dorenta, en ze werden knap 4e in de Derby van Falsterbö.

Het zijn lange dagen in Falsterbö. Als je zaterdag en zondag maar 1 proef per dag hebt..
Het zijn zeker niet de minste proeven, die best wel wat aandacht en energie vergen.
Niet in het minste, ook van de paarden.
Dan naar die belangrijke proef op zondag, de Grote Prijs Falsterbö.

Cadjanine begon heel erg sterk aan haar proef, maar het grote probleem blijft de controle. Hoe verder ze vordert in het parcours, hoe moeilijker ze te controleren wordt.
Ook lesgever (in dressuur) Ronny Livens voelde bij de eerste kennismakingsles dat Cadjanine over heel wat PK's beschikt. Hij noemde ze een Ferrari. Het komt er gewoon op aan om nu alles zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen, dat ze ook haar 2e deel van het parcours goed aflegt.
Op vrijdagavond troostte Patrik zich na de Nations Cup al met het idee: "het is gemakkelijker iets wild te controleren, dan iets dood te motiveren".
Ik vond het een uitspraak om te onthouden, en bij deze is ze ook genoteerd.

Op zondag werd Patrik weliswaar terug geconfronteerd met deze realiteit. Er kwamen 4 fouten, een heel zwaar verdict, maar allemaal in het 2e deel van het parcours.

We gaan nu verder rustig werken aan deze controle. Het vermogen, de inzet, de kwaliteiten zijn er. Nu nog de afwerking, en dat kan nog wel eens het moeilijkste worden.

We moeten de zaken relativeren, anders blijf je in deze sport niet bezig. Je moet jezelf ook altijd kritisch kunnen bekijken. Soms kan je 1 stap moeten terug doen, om er achteraf 2 vooruit te kunnen.
Waarschijnlijk hebben onze paarden er deugd van om binnenkort wel eens lager te mogen springen.
Op sportief gebied voor onszelf, zal de volgende wedstrijd CSI*** Beervelde worden.

De wedstrijd der wedstrijden, die start nu deze week in Aken. We gaan rustig supporteren voor onze landgenoten, nu donderdag bij de Nations Cup. Hopelijk hebben zij alles goed voor elkaar, we hebben er alle vertrouwen in!
We duimen voor Rik Hemeryck, Jos Lansink, Philippe Lejeune, Judy-Ann Melchior en Dirk Demeersman.
http://www.chioaachen.de/