13-07-2011

De verpaardelijking van Vlaanderen; de vervrouwelijking in paardensector.

Als je hart bij de paarden ligt, dan maakt het een sprongetje als er iets van "goed paardennieuws" op de radio komt.
Vanmiddag was Kris Peeters aan het woord, op Radio 1. Hij gaf meer toelichting over zijn passie voor het paard en de paardensport.
Hij sprak er over de "verpaardelijking" in Vlaanderen, en dat ook vooral vrouwen de sport beoefenen, of gewoon graag met paarden bezig zijn. Daarvoor gebruikte hij de term "vervrouwelijking", best grappig.

In ieder geval is de basis groot, en is hier wel wat ruimte voor nodig. St-Katelijne-Waver is traditioneel altijd een tuinbouwzone geweest, en is heel erg gekend voor de groentenveiling VMV.
Hier worden ook tuinbouwactiviteiten (kropsla - komkommers - andijvie) gecombineerd met de paardenfokkerij.

Als je rond rijdt in St-Katelijne-Waver, zie je dat er heel veel paardenliefhebbers zijn. De verpaardelijking van St-Katelijne-Waver.
Dat wordt enigzins bedreigd, en er worden best wel wat acties ondernomen.

Ook voor ons bedrijf worden er wel wat hectaren weideland geviseerd, om te onteigenen voor grote glastuinbouwzones.

Er is een actiegroep opgericht, die toch wel heel wat moeite doet om de plannen van de Vlaamse regering tegen te gaan. We steunen deze mensen, want ook wij vinden het idee op deze manier, geen goed idee.
Meer info via deze site.

Morgen laten we Vlaanderen even achter ons. Met de medewerkers en sympathisanten van onze stal, trekken we richting Aken. Met zijn allen proberen we ginder onze Belgische equipe extra te steunen, tijdens de landenprijs op donderdagavond. Hopelijk heeft die actie ook succes... Wordt vervolgd!
http://www.glastuinbouwzones.be/