19-07-2011

Marnick en Sunny, de eeuwige tweede?

Een tijdje geleden kochten we de pony Sunny. Het was meteen liefde op het eerste gezicht, onze Cyber in het klein.
Groot is hij niet, maar in de piste doet hij altijd zijn best. Op de LRV tornooien resulteerde dit al in 3x een tweede plaats, op 3 wedstrijden.
Nu donderdag organiseert de club LRV Kontich zijn eigen ponytornooi. Vorige zondag waren onze jongens nog balkenleggers van dienst tijdens het tornooi van de paarden.
Nu donderdag treden ze zelf aan op hun wedstrijd, en hopen ze dat de balkenleggers niet veel werk met hen hebben..

In ieder geval leggen ze de druk bij zichzelf toch vaak wel heel hoog. Zou het nu eens een keer lukken om de proef D licht te winnen? Ons advies, gewoon proberen tweede te blijven, dan zal het wel eens lukken om de proef ook eens te winnen.. Of lukt het onze neef Jorgen De Winter opnieuw om deze reeks te winnen. In Merksplas deed hij een rit uit het boekje met Bolero.

In ieder geval hebben Marnick en Sunny ondertussen toch ook al 2 manches 1m bij de Gouden Laars gewonnen, dus de smaak om te winnen heeft hij alvast te pakken. Ook Jorgen wil op de eigen organisatie extra presteren, we zullen wel zien hoe ze het er donderdag van terecht brengen..

Volgende week vrijdag 29 juli wordt Marnick 12 jaar. Hij mocht kiezen waar hij zijn verjaardag viert. Het wordt in Hickstead.. Laat ons hopen dat zijn verjaardag in een goede sfeer mag gevierd worden. Die dag wordt immers ook de landenprijs gereden..
Zo ver zijn we nog niet. Eerst de LRV wedstrijd in Kontich op donderdag 21 juli. Ook Patrik gaat op concours, naar de Gold League wedstrijd in Moerzeke.
Er wordt dit weekend ook een Belgisch Kampioenschap verreden. De titels Belgisch Kampioen Juniors en Youngriders 2011 worden nu zondag in Brugge toegewezen.
Jordy Oostvogels zal ook deelnemen op het BK juniors. Met welke paarden, daar is hij nog niet helemaal uit.
Zidane DH (Babouche x Major de la Cour)zal het gezelschap krijgen van een dochter van Cento Lano. Maar wordt dat dan Elixir DH, Centolien DH of Belle? Jordy zal in sneltempo mogen beslissen..
http://www.equibel.be/prg/events/event.php?eid=30361&d=CS