24-07-2011

Vrouwen domineren Global Champions Tour Chantilly, jongens op LRV Kontich..

De inzet kan je niet vergelijken, heel wat euro's tegenover de eer.
Dan hebben we het over het verschil tussen de LRV ponywedstrijden en de Global Champions Tour.
Donderdag mochten we te gast zijn op het tornooi, ingericht door de club van Kontich, waar onze jongens, neef en nichtjes graag deel van uitmaken. Een impressie op deze foto, alle ruitertjes van de club.
In de barrage bij de hoogste reeks pony's, werd ook alles op het spel gezet voor de overwinning. En weer was het snelle Laurens Matthyssen die 1e en 3e werd in D midden.
In D licht was Laurens ook met de 2e plaats aan de haal, de 2e plaats waar eerder onze zoon Marnick met Sunny een abonnement op had genomen. Deze keer had hij de kortste tijd van alle deelnemers, maar dan de allerlaatste balk.. Niets aan te doen, de overwinnaar in D licht was Stef Bossaerts. Onze zoon Thibeau slaagde er in om samen met zijn kameraad Pieter het stoelrijden te winnen, ook daar leek het soms eerder een rugby match, om toch maar die kegel vast te pakken..
De jongens presteerden sterk in Kontich, dat was duidelijk!

In Chantilly waren de vrouwen aan zet. Met de winst van Edwina Alexander, Luciana Diniz en Pénélope Leprovost op een 2e en 3e plaats waren het letterlijk de vrouwen aan de top. Alle resultaten via de link.

Bij ons waren dit weekend eigenlijk de merries aan de top. Onze neef Jeroen De Winter won op het ruitertornooi in Lier-Noord maar liefst 2 springrubrieken. De reeks licht won hij met Ziggy Ziggy, in de reeks midden won hij met Haskia.

Ook Patrik wist vrijdag in Moerzeke met Cashmira DH Z (Cento Lano) de 1.30m proef te winnen. Ook Lady Mc Beth (Limbus) was in vorm, en werd mooi 3e in dezelfde proef.
http://results.scgvisual.com/2011/chantilly/