02-08-2011

Sportman, in en naast de piste..

Het vorige weekend in Hickstead was eigenlijk wel een weekend om te koesteren. Op zondag moesten we naar huis bellen met het "slechte" nieuws dat Va-Vite 12 strafpunten had, met fout op lat van 't water en 2 balken.
Als we dan gisteren de video kunnen tonen van deze Grote Prijs, toch wel een overgelukkige en fiere Jos. Va-Vite deed een topronde, kon hij beamen.
Patrik is een sportman, maar hij weet van zichzelf ook dat er nog veel straffere mannen in het circuit zitten.
Eén van die strafste mannen in de piste is overduidelijk Michael Withaker.
Op vrijdag nog bejubeld door zijn volk, omdat hij mee de 4e plaats in de Nations Cup heeft kunnen veilig stellen door zijn nulrit met Gig Amai. Enkele uren later was deze Michael Withaker spijtig genoeg niet meer beschikbaar voor de sport. Sportman ben je best ook naast de piste..

Hij was de grote afwezige op zaterdag en zondag in Hickstead. Er zal waarschijnlijk elders voldoende over gezegd en geschreven worden, dat we hier niet de laatste details moeten vertellen.
Wie kent er trouwens de laatste details? Gelukkig was Patrik niet meer in de bar, toen de heibel begon.
Soms worden er wel zaken aan de toog besproken, en dat durft Patrik ook wel eens als reden te gebruiken om er iets langer te mogen vertoeven..

(Aanvulling op 8/8: voor de nieuwsgierigen onder ons; ik heb al heel veel vragen gehad van wat er nu juist gebeurd was. Wel, het stond achteraf ook op horses.nl, dus ik mag het wel melden. Michael Withaker heeft een nachtje in de gevangenis mogen slapen nadat hij ruzie had gemaakt in de bar met enkele piloten. De Engelse bondscoach vond dat hij dan ook maar niet op zondag op de wedstrijd moest komen, en dat hij zich verder mocht bezinnen en voorbereiden op Dublin. Met succes, want de resultaten achteraf spreken voor zich...)


Zakenman, dat probeert Patrik wel te zijn. En correct zaken doen, dat blijft een prioriteit.
Op zoek naar tevreden klanten. Die kwamen we ook in Engeland tegen, vorige week.
We hebben er o.a. de kopers van een Cento Lano dochter, Caprice vt Leliehof ontmoet. Ze heeft een abonnement op nulritten en nooit meer dan 1 balk, dus tevreden klanten. Er waren heel veel amateursproeven, zowel heer als boer komt er aan zijn trekken. Waar kennen we deze succesformule nog, ook in jumping Mechelen blijft dat zo. Ook Frauke vd Smeets (Parco x Orlando) zagen we een foutloze omloop doen in haar basisparcours op het 1.20m. Ze was ook top verzorgd, daar kennen ze toch wel iets van in Engeland.

We hebben deze week ook nog goed nieuws ontvangen van één van onze paarden die verkocht werden op de laatste editie van de feestveiling.
Liberta (Lordanos x Lord Liberty) verhuisde naar Frankrijk, naar de familie Van Ommeslaeghe.
Ze waren zo vriendelijk om nieuws over haar te melden, en eveneens een foto bij te sturen, tijdens een parcours van de 5-jarige paarden.
Al 6 keer foutloos op 8 deelnames, zo horen we het graag.
Langs deze weg willen we ze graag bedanken voor het vertrouwen, en nog héél veel succes toewensen.
We hebben voorlopig enkel goed-nieuws berichten mogen ontvangen van onze verkochte veilingpaarden, dus dat geeft goede moed om verder te doen!
Op naar de derde editie, op 7 januari 2012.

We moeten wel zaken doen om onze sport mogelijk te maken. Nochtans gaat ons hart helemaal naar de sport.
Het worden dan weer spannende momenten, nu vrijdag tijdens de Nations Cup in Dublin, als we supporteren van op afstand.
Zijn voor België aanwezig in Dublin: Nicola Philippaerts, Philippe Lejeune, Gregory Wathelet, Dirk Demeersman en Jos Lansink.

Zelf trekt Patrik naar de CSI** Bonheiden met Don G en Wrangler vd Withoeve.
http://www.longinestiming.com/sports/equestrian/racearchives/dublin2011/index.htm