08-08-2011

9e plaats voor 7-jarige Lady Mc Beth in Grote Prijs CSI** Bonheiden !

Dit weekend in Bonheiden was het voor ons bijzonder fijn om Cyber van Vrijhern terug te zien. Hij doet een tournée in Europa, met de Amerikaanse amazone Tiffany Foster. Ook dochter des huizes Caitlin Ziegler was er bij, en zij reed onder andere Herald (vroeger onder Pilar Cordon). Hier en daar moeten Tiffany en Cyber nog wennen aan elkaar, maar we zagen toch heel goede omlopen van ons Cieberke, die echt in de watten wordt gelegd.
Er zijn hier op stal wel wat paarden vertrokken, en er worden nieuwe opgeleid. En niet de minste, zo bleek dit weekend.
Lady Mc Beth DH (Limbus x Carthago) sprong al een tijdje heel erg goed, maar wat ze gisteren in de Grote Prijs van Bonheiden klaar speelde, was wel heel bijzonder.
Van de 71 combinaties aan de start, haalden slechts 8 de barrage. Ook Patrik en Lady Mc Beth deden het foutloos over de hindernissen, maar hadden er 11 honderste van een seconde teveel tijd voor genomen..
Pech, maar misschien beter zo. Ze is nog bijzonder jong voor zo'n proeven, dus maar best tevreden zijn met die 9e plaats, en haar eerste FEI rankingspunten. Als je in het lijstje: Diamanthina, Southwind, Bariano, Walnut de Muze, Prince vd Wolfsakker, Jubilée, Utopia vd Donkhoeve, Lady Mc Beth DH mag voorkomen, dat geeft wel voldoening.

Twee van onze andere 7-jarige paarden staan op stal bij Philippe Lejeune. Terwijl vader Philippe aan het werk was in Dublin, ging zoon Thibault Lejeune met Ulano (Cento Lano x Gotspé) en Uphelia (Lapaco x Grundyman) op wedstrijd naar Overijse voor het Brabants Kampioenschap. Uphelia won zowaar de finale op 1.25m. Ook Ulano deed het uitstekend met de 8e plaats op de 1.35m GP.

Ook goed nieuws te melden van Rapsody DH. Samen met Maxim de Roeck werd de moeder van Va-Vite mooi 7e in de beker van België Juniors, dit weekend in Pottes. In de nevenproeven waren er ook enkele ereplaatsen te melden voor Zafir (Oramé), Callide DH (v. Carpaccio) en Ophelia DH (Calido).

Onze paarden krijgen even wat rust. De volgende wedstrijd wordt de Gold League wedstrijd in Vilvoorde, van 19 tot 21 augustus.