08-08-2011

Thriller in Rotterdam, voor België, Frankrijk en de USA.

Onze Belgen hebben het dit weekend prima gedaan in Dublin. Met een derde plaats in de Nations Cup, knokken ze zich terug in de wedstrijd.
Jammer genoeg, is het pure realiteit, en wordt het in Rotterdam binnen 3 weken de wedstrijd voor het behoud in het meest prestigieuze circuit van de paardensport.
Dit weekend springt de wereldtop ook in Nederland, in Valkenswaard voor een nieuwe manche van de Global Champions Tour.
Exact 2 weken later springt de wereldtop opnieuw in Nederland, deze keer in Rotterdam voor de laatste en beslissende wedstrijd van de Super League (weekend van 25 tot 28 augustus).
Het wordt ongelooflijk spannend voor de Belgen, Fransen en Amerikanen om het behoud in de Super League te verzekeren.
Werk voor de koele kikkers onder onze Belgische ruiters/amazones, en voor de supporters om achter ons team te staan.

Met de punten die vorige week in Dublin verdiend zijn, ziet de tussenstand in de Super League er als volgt uit. Voor Denemarken wordt het volgend jaar zeker terug promotional League.

Tussenstand:
1) Nederland - 44
2) Duitsland - 40
2) Groot-Brittannië - 40
4) Ierland - 39.5
5) Frankrijk - 34.5
6) België - 30.5
7) USA - 28.5
8) Denemarken - 9

Dit weekend wordt er trouwens nog een manche gereden in de promotional league. Voor België springt onze buurman Jules Van Roosbroeck met Cabriolet Z zijn eerste landenprijs ooit, in Bratislava. Maken verder uit van het Belgische team:Van Dijck Sven, Alexander Kumps en Fabienne Lange. Ook voor hen is het de eerste keer dat ze deelnemen aan een landenwedstrijd. Dat is toch wel uniek.
http://www.chio.nl