10-08-2011

Over zien en gezien worden; Belgisch kampioenschap jonge paarden Gesves.

Patrik en Cadjanine Z hadden al enkele mooie ronden gedaan, zoals tijdens de wereldbeker in Mechelen en de landenprijs in Falsterbo. Vol verwachting keken we dan achteraf naar de uitzendingen en samenvattingen op Eurosport. Die omlopen lieten ze niet zien..
In Hickstead liep het dan allemaal veel moeilijker, en hoopten we dat het dan toch maar niet werd uitgezonden. Als echte struisvogels hebben we dan ook niet naar de uitzending gekeken, maar aan de reacties achteraf bleek toch wel dat ze net dat hebben uitgezonden. Verdorie toch. Nochtans geven we hier de moed niet op, en blijven we oefenen. Wie de rit van Patrik gezien heeft, moet toch beamen dat het op zijn minst boeiend was, en dat hij toch is blijven zitten!

Deze dagen is in België het kampioenschap van de jonge paarden in Gesves de belangrijkste concours. Van thuis uit kan je volgen wie daar in het zadel blijft zitten, en de belangrijke nul kan houden.
Daarvoor zorgt het team van horse-live, met onze dank.
De finales in Gesves worden maandag 15 augustus gereden.

De 4-jarige Caspar maakt alvast kans om zich nog te kwalificeren voor die finale. Caspar (Verdi x G-Ramiro) is de goedgekeurde dekhengst die we verkochten op de Feestveiling 2011. Samen met Filip De Wandel bleef hij foutloos in de eerste kwalificatie.

Startlijsten kunnen gevonden worden via:http://www.equitationgesves.be/championnat/liste-de-depart.php

Onze neef Jeroen De Winter gaat dit weekend de internationale toer op, richting Moorsele. In de Children-proeven start hij met Mozart en Daskia. Flor vd Mispelaere wordt ingezet voor de pony-rubrieken. Voor Jeroen wordt het een belangrijke generale repetitie, voor het Belgisch kampioenschap children en pony's. Er zijn voor de jeugd (children/pony's) en amazones nog kampioenentitels te verdelen, van 25 tot 28 augustus in Nieuwpoort.
http://www.horse-live.com/