22-08-2011

Marnick Spits & Sunny, al 5x 2e.. Marnick & Wrangler, meteen een overwinning..

Het lijkt wel een snelcursus paardrijden, die Marnick ergens moet gevolgd hebben. Met dank aan de lesgevers en helpers! Vorig jaar rond deze tijd was zijn hoogste proef ooit 70cm met de pony's, en dit weekend deed hij al mee in de 1.10m proef met de paarden.
De belangrijkste drijfveer, onze Sunny. Tijdens de CSN St-Katelijne-Waver, kwam de mini-uitgave van Cyber naar ons, en daar put onze zoon Marnick alle vertrouwen uit.
Samen met Sunny won hij al 2 wedstrijden bij de Gouden Laars op 1m. Op de 6 LRV tornooien in de klasse D licht, waren ze al 5x tweede. Gisteren waren er op het ponytornooi in Bevel meer dan 100 ruiters in die reeks, dus is dat toch wel een mooie prestatie. Die 6e keer dat hij niet 2e was, had hij wel de kortste tijd in de barrage, maar 1 fout. Zo'n pony is goud waard. Als alles mee zit, kunnen later ook Thibeau, Catherine en Lauranne er nog heel wat plezier mee beleven.

In ieder geval heeft Marnick zoveel zelfvertrouwen gewonnen, dat hij dus zijn zinnen heeft gezet op deelname aan het Belgisch Kampioenschap scholieren in Nieuwpoort.
Hij moest ons dus wel overtuigen tijdens de showproef in Vilvoorde dat hij daartoe in staat zou zijn..
Hij reed op zaterdagavond met Don G en Wrangler een mooie nulrit. Dat was goed voor de 8e en 10e plaats, en voor een goed gevoel.
Op zondagavond was het een parcours met ingesloten barrage. Hij mocht het eerst proberen met Wrangler. Bij de verkenning hadden we Marnick gevraagd rustig te rijden tot hindernis 9, vanaf daar begon de 2e fase tegen de tijd, en mocht hij wel een beetje barrage rijden.
We weten dat Wrangler heel snel kan zijn, maar ook pijlsnel kan vertrekken, en dan moeilijk te stoppen is.
We zagen hem dan ook foutloos over hindernis 9 gaan, en dat "beetje" barrage rijden, was ineens wel echt heel erg hard rijden. Wrangler deed heel goed mee, en ze zetten de beste tijd neer! Achteraf kwam hij met Don in de piste, en wou Marnick er terug voor gaan. Ook Don deed super zijn best, en Marnick was weer top gemotiveerd. Hij kwam over hindernis 9, en draaide al boven die hindernis. Daardoor kreeg hij een fout, en was er geen 2e fase. Zo leren ze dat ook, dat heeft papa Patrik Spits ook al wel enkele keren meegemaakt..

Marnick heeft eigenlijk 4 goede omlopen gedaan met zijn paarden, dus die wedstrijd in Nieuwpoort, die heeft hij wel verdiend. Het zal zeker een prima ervaring zijn.
Dit weekend is er al gesprongen in Nieuwpoort, dan was het een internationale wedstrijd. In de Grote Prijs pony's was er een knappe 3e plaats voor Laurens Matthyssen en Winnetou de Semilly. Alle resultaten via de link.

Er wordt volgend weekend in Nieuwpoort gestreden voor 3 belgische titels; bij de pony's, scholieren en amazones.
Onze neef Jeroen De Winter start met Flor in het kampioenschap van de pony's. Met Mozart en Uletta vd Dwerse Hagen rijdt Jeroen bij de scholieren. Onze Marnick is nog aan het kiezen. Hij start bij de scholieren, maar wordt het nu Don of Wrangler? Het begint allemaal op donderdagochtend, dus we kunnen nog even nadenken..

We wensen in ieder geval alle deelnemers een veilig en sportief kampioenschap toe. Alle info over de BK's van Nieuwpoort, is eveneens te vinden via de link.
In ieder geval zijn de ruiters uit de regio Mechelen wel gemotiveerd om goed te presteren. KV Mechelen staat aan de kop van het klassement in de hoogste voetbalklasse, dan kan de paardensport uit onze regio niet achterblijven.. Vast en zeker zijn ook Gilles Thomas, Jules Wellens, Louise Van Laer tot de kanshebbers te rekenen. Allemaal ruiters uit onze regio, of net regio Lier? Dan moeten ze gewoon tonen dat paardrijden echt wel lukt, ook al gaat het iets moeizamer in het voetbal.. Met de groeten aan Hans Smeyers. Volhouden is de boodschap!
http://www.jumping-nieuwpoort.com/_html/main.php?id=23&&taal=nl&&page=resultaten