22-08-2011

De Dwerse Hagen, van St-Niklaas tot in Verbier !

We hebben zeker en vast 2 toffe 7-jarige merries op stal. Dat zijn Uletta en Lady Mc Beth. We hebben ook al heel toffe merries verkocht, en die mogen met hun suffix "DH" reclame maken voor onze stal.
Eén van deze merries is Rapsody DH, moeder van Va-Vite, die zich als de mooiste van St-Niklaas wist te kronen. Rapsody DH werd dit jaar aangekocht door Patrick De Roeck om de sportieve carrière van zijn zoon Maxim een boost te geven. Die Patrick De Roeck is een slim zakenman, want hij heeft nog één van onze kroonjuwelen weten te strikken.
Dan gaat het over Valence DH Z, een 4-jarige dochter van Emeraude du Ri d'Asse DH (Toulon x Grannus) en Va-Vite.
Dit weekend was het immers die 7-jarige Emmeraude DH, die van zich liet horen in het Zwitserse Verbier.
Een nationale concours, met een prijzenpot om U tegen te zeggen. Daarom dat ook de Zwitserse toppers aan de start komen. In de proef 1.45m op zondag bleef Emeraude zowaar dubbel foutloos en werd ze heel knap 9e! Knap werk van de Zwitserse ruiter Christian Tardy.
Dochter Valence DH Z toonde evenveel kwaliteiten en vermogen als moeder Emeraude. Iets dat dus niet lang onopgemerkt is gebleven. In het geval van Valence DH Z is het normaal voorzien dat ze achteraf wel terug komt naar onze stal, en zijn we mede-eigenaar gebleven... Ook wij denken dat Valence wel eens een hele speciale kan worden.
Gelukkig hebben we ook nog de 3-jarige hengst Valthery DH Z (Va-Vite x Emeraude).

Het succes van Emeraude was niet het enige succes voor onze stal in Verbier. Op zaterdag won Pius Schwizer met Dundee vd Dwerse Hagen (Caesar vd Helle x Brownboy) de 1.40m proef. Tot vorige week waren we nog de trotse eigenaars van 2 halfzussen van Dundee. Vichy vd Dwerse Hagen (Querlybet x Brownboy) heeft ondertussen een nieuwe thuis gevonden, en vertrok richting Wallonië. We hebben nog steeds onze Vicky DH Z (Va-Vite x Passe Partout) op stal, en ook zij toont al dat ze over heel wat kwaliteit beschikt.

De resultaten van Verbier, via de link. Met dank aan Gunther Lauwers om ons hierover in te lichten! Heel fijn dat we zelf zo "onze" paarden kunnen blijven volgen. Die reporters ter plaatse, die zijn van goud!
http://www.verbier-cso.com/fr/epreuves-resultats/Liste-des-resultats.html