05-09-2011

Uletta, nog een 5e plaats in kleine GP CSI*** Pezinok, winst GP voor Fruehmann.

Voor Patrik is het zeker geen overbodige verplaatsing geweest, om richting Slovakije te trekken.
Ginds lopen er al heel wat nakomelingen van Cento Lano. Onze schimmelhengst is daar best geliefd, en door de prestaties van Cashmira en Uletta zal dat er alleen maar op vooruit gaan. In de Medium Tour Finale op zondag, wist Uletta zich te plaatsen voor de barrage. Ze waren weliswaar met 20 in die barrage, en dan moet het snel gaan. Foutloos bleef Uletta wel, haar tijd was goed genoeg voor de 5e plaats. Niet slecht!
In de Grote Prijs kreeg Va-Vite een fout op het water, en op de tripplebar. Geen barrage voor hem. In de GP waren er slechts 5 barragekandidaten. Thomas Fruehmann en "The Sixth Sense" waren de uitgesproken favorieten in deze barrage, en maakten deze favorietenrol ook waar door de GP te winnen.

Uletta kan nu even rusten. Volgende week is het wissel van de wacht. Dan trekken Cadjanine en co naar Frankrijk, waar ze eerst de tweesterrenconcours van Castres, en een week later de driesterrenconcours van Villeneuve Sur Lot krijgen voorgeschoteld. Als we dan nog een week vooruit mogen blikken, dan hebben we het Belgisch Kampioenschap seniors en het werelkampioenschap jonge paarden in Lanaken.
In het BK gaat Patrik normaal gezien met Va-Vite van start. We hopen ook met de 7-jarige merries Lady Mc Beth DH en Uletta Dwerse Hagen te mogen gaan in het kampioenschap bij de 7-jarige paarden.
Maar dat, dat is nog niet zeker.. Afwachten of we hiervoor geselecteerd zijn, al spreken de resultaten zeker in hun voordeel.. Het podium van het Belgisch Kampioenschap bij de 5-, 6- en 7-jarige paarden zijn alvast zeker van deelname op het WK. Spijtig genoeg viel Uletta met haar 6e plaats net uit de boot. Er zijn nog enkele wildcards uit te delen, maar daar zijn wel heel veel kandidaten voor.
In ieder geval blijven we plezier hebben bij elke wedstrijd waar we naar toe kunnen gaan.
Lady Mc Beth zal deze maand zeker niet stilzitten. Zij zal samen met Cadjanine en Wrangler naar Castres en Villeneuve Sur Lot trekken.
http://www.vip.sk/sk/rozalka