19-09-2011

Aan de oevers van de Lot.... Topsport naast de rivier, een droomlocatie !

Er was topsport in Madrid, dat hebben we live mogen zien op woensdag.
Maar ook in Villeneuve-Sur-Lot was het niveau bijzonder hoog, en ging het wel heel erg snel..
Dan hebben we paarden als Wrangler nodig, uiteraard. Op de openingsdag werd hij al knap 2e. Enkel de snelle Zwitserse amazone Nadja Steiner was hem te vlug af. Ook op zondag had dit scenario mogelijk geweest. Wrangler zette een heel snelle tijd neer, die enkel verbeterd werd door Nadia Steiner. Nadja bleef foutloos, en bij Wrangler dan toch een zeldzame fout. Het gebeurt..
Het gebeurde ook bij Cadjanine in de Grote Prijs. Er stond best een moeilijke omloop, en vooral de toegestane tijd was moeilijk te halen. Er kwam één fout voor Cadjanine in de driesprong, en dat was teveel om de 2e omloop te halen. Op de openingsdag was Cadjanine al dubbel foutloos, goed voor de 5e plaats in de rankingsproef.
Een opmerkelijke prestatie kwam er van Annelies Vorselmans, ze deed het foutloos en bijzonder snel in de Grote Prijs, en werd hiervoor beloond met de 2e plaats. Voormalig vice Olympisch kampioen Albert Voorn demonsteerde in de barrage, en wist de tijd nog te verbeteren.

Onze 7-jarige Lady Mac Beth heeft een heel sterke concours achter de rug. Ze maakte slechts 1 fout op de 3 dagen. En dat net in de barrage van de finale van de 7-jarige paarden op zondag. Patrik probeerde de tijd van Angelique Hoorn te verbeteren, en op de voorlaatste hindernis kregen ze daardoor een fout. Ook daar was de winst voor Nederland.

Villeneuve Sur Lot was een prachtige wedstrijd, super georganiseerd. De locatie kan eigenlijk niet mooier zijn, aan de oevers van de Lot. Publiek, ruiters, en zelfs de honden zijn er in de watten gelegd..

Villeneuve Sur Lot is achter de rug, maar we proberen zeker volgend jaar terug te gaan. De paarden staan terug veilig in stal. Veel tijd om te recupereren heeft Lady Mac Beth niet. Zij start al zeker deze week in Lanaken, voor het Wereldkampioenschap van de 7-jarige paarden. Ook Uletta zal deelnemen aan dit WK.
Er is bovendien nog een BK, het Belgisch kampioenschap van de seniors. Meer ontspannen als dit jaar, zal Patrik nooit aan de start van het BK gekomen zijn. Of deze ontspanning ook eens mag leiden tot een podiumplaats? Dat weten we deze week zondag. Wordt het Va-Vite of Cadjanine in het BK? Dat moeten we nog kiezen. Va-Vite start zeker in Zangersheide, maar hij kan ofwel bij de Sires of the World, ofwel in het Belgisch kampioenschap van start. Alles hangt af van de vorm van Cadjanine. Ze heeft al 2 weken het beste van zichzelf gegeven. Heeft ze de vorm om er nog een weekje bij te doen..

Zeker is dat er in Lanaken ook topsport zal te zien zijn. Het begint op donderdag 22 september, finales op zondag 25 september.
http://www.jump-results.com/OPEN/villeneuve11.htm