21-09-2011

Belgisch Kampioenschap Seniors en WK jonge paarden, morgen 1e kwalificaties !

Morgen weten we al heel wat meer. Al meteen de eerste kwalificaties in het Belgisch Kampioenschap, en voor het WK.
Eén fout in het Wereldkampioenschap van de jonge paarden kan al teveel zijn om de finales op zondag te halen.
Ook bij het Belgisch kampioenschap zal er niet teveel fout mogen gaan.
Patrik heeft geopteerd om voor het BK beroep te doen op Euphony Cadjanine Z. De 4 voorgaande jaren, was het steeds Withney vd Dwerse Hagen die een finaleplaats wist te behalen. Eén jaar behaalde Patrik de finale van het BK met zowel Sherlock K als Withney. Dan moest er gekozen worden welk paard in de finale mocht. Nu mag er niet meer gekozen worden. Er is maar één paard per ruiter in het kampioenschap. Als de ene even zijn dagje niet heeft, kan de andere het niet meer goed maken.
Volgende week zal Withney haar comeback maken, op lage hindernissen weliswaar. Dit weekend zal Cadjanine haar hopelijk waardig vervangen. We hebben er vertrouwen in!
Ook voor Va-Vite zullen het mooie wedstrijden worden. Hij krijgt de warming up op vrijdag, en de echte Sires of the World op zaterdag. Toch altijd een pittige proef.
Onze 2 pittige dames, die beginnen er morgen aan bij de 7-jarigen. Uletta is de favoriet van de kinderen; zeker nadat ze Jeroen de zilveren medaille bij de scholieren heeft bezorgd. Benieuwd hoe "ons helicopterke" het ginds gaat doen.
Lady Macbeth heeft ook al een heel goed seizoen achter de rug, met als hoogtepunt een 9e plaats in de GP CSI** Bonheiden.

We zijn niet de enige die deze kampioenschappen met de nodige spanning zullen volgen. De resultaten en startlijsten via de link.
http://results.scgvisual.com/2011/lanaken/results/results.htm