24-09-2011

Maurice Van Roosbroeck en Dylano, mee aan de leiding van het BK !

Het is ons weekje voorlopig nog niet geweest in Zangersheide. Onze hengst Donckervoort (v. Withaker) die ingeschreven stond voor de hengstenkeuring, kreeg woensdag af te rekenen met koliek en moest forfait geven. Op diezelfde woensdag ook onze 2 ruiters Romain en Audrey van het paard gevallen, en richting spoed kunnen vertrekken. Romain en Audrey waren bijzonder goed bezig met de jonge paarden, met de voorbereidingen naar de feestveiling toe. Allebei zullen ze enkele weken "out" zijn, maar vooral voor hen zelf een pijnlijke zaak... Het lichtpuntje kwam op donderdag, met de topprestatie van Uletta bij de 7-jarigen. Zij deed het mooi foutloos, én snel op een 8e plaats.
In het kampioenschap van België was er een fout voor Euphony Cadjanine Z, maar op dat moment was een finaleplaats nog mogelijk.
Dan mocht er wel niet teveel fout gaan op vrijdag, in de 2e manche. Eigenlijk liep het al fout op hindernis 2. Momenteel kan Cadjanine nog niet met de nodige ontspanning gereden worden. Er komt nog teveel denkwerk aan te pas. Op hindernis 2 dus de eerste fout, en aan het einde van het parcours de 2e fout. Het is sowieso 1 fout teveel om naar de finale op zondag door te mogen, spijtig.
Sowieso is het een boeiend kampioenschap, en we mogen het hier toch openlijk vertellen, dat we heel graag Maurice Van Roosbroeck en Dylano een medaille gunnen. Vooral die gouden medaille, zou toch wel mooi zijn.. Dylano is een zoon van onze Cento Lano, en we hebben gezien hoeveel tijd en energie Maurice in deze Dylano gestoken heeft. Het zou een beloning zijn voor zijn jarenlange inzet. Zover zijn we nog niet. Maurice moet het eerst zondag nog verder foutloos kunnen afwerken, maar ook de tegenstand is absolute klasse.
Zowel vader Ludo met zijn 2 zonen Olivier en Nicola Philippaerts in de finale. Toch wel bijzonder. Nicola blijft ook zonder foutenlast, en zo zijn er dus maar 2. Op de 3e plaats staat Jan Motmans met 1 strafpunt uit de 2 kwalificaties.

Het Belgisch kampioenschap kent zijn ontknoping op zondagnamiddag.

In Lanaken zijn er buiten het Belgisch kampioenschap nog de Wereldkampioenschappen voor de 5-, 6- en 7-jarige paarden.
Met Uletta en Lady Macbeth DH hadden we 2 ijzers in het vuur bij de 7-jarige paarden. Voor Lady Macbeth zal de vermoeidheid wat toegeslagen hebben na de 2 weken in Frankrijk. 2 fouten in de eerste omloop, dat waren we niet echt gewoon van haar. Onze Uletta, daar was alle hoop op gevestigd. Er zijn heel veel 7-jarige paarden, en slechts 30 mogen door naar de finale. Op de 2e dag kreeg ze een fout op de uitsprong van de driesprong, en daar kwam die fout teveel.. Uletta, eveneens dochter van Cento Lano, strandt daardoor op een 54e plaats, spijtig.. Haar halfbroer Ulchin Dwerse Hagen, eveneens een zoon van Cento Lano uit Mystery Dwerse Hagen (Eoghan du Mervaux) kreeg een nieuwe naam. Hij noemt tegenwoordig Cento Lano, gegeven door zijn nieuwe Tsjechische eigenaars, die waarschijnlijk ook wel fan zijn van onze schimmelhengst.. Onder het zadel van Zvara kreeg Ulchin de eerste dag een fout in de barrage, de 2e dag slechts 1 tijdfout. Ook dit is teveel. Hij belandt op de 57e plaats in het WK.

We waren even ontgoocheld in de resultaten, maar zeker niet in de paarden. Op zaterdagnamiddag staat de Sires nog geprogrammeerd, waar ook Va-Vite aan de start komt.
Op zondag zijn het de finales van 5-, 6- en 7-jarige paarden, en tenslotte het BK van de seniors.
http://results.scgvisual.com/2011/lanaken/results/results.htm