17-10-2011

Over (on)opvallende transferts, geloven in de jeugd.

Soms halen bepaalde transferts het grote nieuws. Bijvoorbeeld onlangs nog de verhuis van Challenge vd Begijnakker, of recent in Nederland Utasha.
Soms zijn zo'n transferts pijnlijk, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Een transfert kan ook mooi zijn en vertrouwen geven.
Bij een transfert hoort altijd een afscheid, dat soms bijzonder moeilijk ligt.
Bij onze kinderen is dat dikwijls het geval met de pony's.. Pony's die te klein worden, of de ruiters die te groot worden.. Het nieuwe seizoen is gestart, en we hebben hier al enkele nieuwe combinaties aan het werk mogen zien. Met dank aan Ellen Heremans, die haar pony's Saartje en Wiske aan onze zoon Thibeau heeft toevertrouwd. Het was een groot gebaar. We hadden meteen een heel gelukkige zoon, na zijn eerste wedstrijd, in het Binnenhof. Onze zoon Marnick Spits wist er de proef 80cm te winnen met zijn pony Spirit, sinds vorig jaar al een vaste combinatie. Hij won zo maar eventjes een mooie trampoline. Daar zullen nog heel wat kinderen veel plezier aan kunnen beleven.
In datzelfde Binnenhof, hebben we enkele jonge paarden heel erg goed zien springen. Jeroen Verschueren deed het uitstekend met de 5-jarige Giardini (Vigo D'Arsouilles) DH en de 4-jarige Cyprus Hills (Cyber v Vrijhern). Beide zijn halfbroer en halfzus van Withney, want hebben Jade Du Ri d'Asse (Feo) als moeder. Ook Hamilton du Ri d'Asse (Nonstop x Gotspé), Hilfinger (Gem of India x Filou) (zie foto), Flamme Du Ri d'Asse (Nagano) en Vittangi (Va-Vite x Gotspé, halfbroer van Ulano onder Thibault Lejeune) zijn op de goede weg. We hebben dus nog goede jeugd onder onze wedstrijdpaarden. Mogelijk worden enkele van deze jonge beloften ook geveild op onze Feestveiling 2012.

We willen geloven in de jeugd, en een goede jeugdruiter komt onze stal versterken. Dan hebben we het over Jonas Vervoort. We hopen dat het zowel voor Jonas, als voor onszelf een goede samenwerking kan worden. Nog even de juiste paarden uitzoeken die bij Jonas passen, en weldra zal hij dan ook op wedstrijd kunnen vertrekken.

Volgende week, zal Patrik opnieuw mogen vertrekken. Va-Vite en Wrangler kunnen al zeker mee, voor een driesterrenconcours in het Nederlandse Assen.
http://www.nichassen.nl/hst/n23i09c/nic_assen.nsf/Main/Programma%20NIC%20Assen%202011~Programma%20vrijdag%2021.10.11?open