01-11-2011

De paarden lijken in vorm, op naar Luik van 3 tot 6 november!

Vorig jaar kon Luik niet doorgaan, door een brand in de expo-hallen. Dit jaar kijken we er echt naar uit om terug daar aan de start te kunnen gaan.
Na de concours van het voorbije weekend in Hulsterlo, heeft Patrik een goed gevoel. Zijn paarden zouden er klaar voor moeten zijn. Hij probeert zeker om 1 proef op naam van Wrangler te krijgen.. Dat is al sterke praat. Waarschijnlijk zullen enkele andere ruiters datzelfde plan hebben... Het moet elke keer gereden worden.. Toch wel spannend.
Ook Withney en Cadjanine leken er klaar voor, met mooie nulrondes in de Gold League van Hulsterlo. Ze zijn zelfs nog eens mogen gaan ontspannen aan de zee. Op alle gebied hebben we niets aan het toeval overgelaten.
Verder springt Lady Macbeth DH nog de proeven voor de 7-jarige paarden.
Het begint voor de 4-sterrenrubrieken in Luik op vrijdag 3 november. De Grote Prijs staat geprogrammeerd op zondagnamiddag.

Het voorbije weekend werd er nog gesprongen in Lyon, daar was het een 5-sterrenjumping met wereldbeker. Op zondagochtend werd Pius Schwizer met één van onze fokprodukten knap 8e in de 1.50m proef. Dundee vd Dwerse Hagen (Caesar vd Helle x Brownboy) is al een tijdje sterk bezig, en uiteraard zijn we maar al te blij dat we nog een halfbroer Itou en halfzus Vicky (v. Va-Vite) hier op stal hebben. Ook zij beloven voor de toekomst.

Onze echte toekomst, die moeten we zoeken bij de kinderen. We zijn op zondag op pony-indoor geweest. Ze hebben dat heel goed gedaan. Voor onze zoon Marnick Spits was het de eerste keer deelnemen in de klasse D midden, de hoogste reeks binnen LRV. In het gewest van Mechelen zijn er maar 2 ruiters in deze reeks. Ze hebben het netjes verdeeld. In de voormiddag won onze Marnick met Sunny. In de namiddag was de winst voor onze neef Jorgen De Winter en Bolero. Belangrijk daarbij was dat ze wonnen met dubbel foutloze omlopen, en dat ze deze reeks blijkbaar dus wel aankunnen. Er zijn in de lagere reeksen heel wat bekers gewonnen door zowel Nathalie De Winter, Marnick, Jorgen, Mieke en Julie Ceuterick, maar de verrassing was wel onze zoon Thibeau Spits. Ons lichtgewicht van 26 kg, reed zondag heel erg snel en secuur. Of we er blij mee moeten zijn, dat weten we nog niet. We houden altijd ons hart vast. Hij heeft blijkbaar ook zijn gaspedaal gevonden, en snelde 2x naar de overwinning in de klasse B beginnelingen. In de reeks B licht was hij ook goed voor de 2e en 3e plaats. De winter is begonnen, en ze zijn er ook helemaal klaar voor!
http://results.scgvisual.com/2011/lyon/

Bron foto: www.studforlife.com